Lucija Leko deseta u finalu bacanja diska na Svjetskom juniorskom prvenstvu

Leko je druga hrvatska atletičarka s finalom u Caliju
lucija leko AK Dinamo Zrinjevac/Facebook

Hrvatska atletičarka Lucija Leko zauzela je 10. mjesto u finalu bacanja diska na Svjetskom juniorskom atletskom prvenstvu u kolumbijskom Caliju.

Lucija se plasirala u finale kao 12., a u finalu je bila 10. s hicem od 47.68 metara i s tek jednim ispravnim hicem u drugoj seriji. Zlato je osvojila Šveđanka Emma Sralla s 56.15.

Leko je druga hrvatska atletičarka s finalom u Caliju nakon što je Veronika Šokota bila četvrta u koplju.

Čak troje naših predstavnika nastupilo je jučer u polufinalima, ali nažalost nitko se nije uspio plasirati u finale. Najbliža finalu bila je Klara Koščak na 400 metara prepone koja je bila četvrta u svojoj polufinalnoj skupini s 58.40 sekundi. S tim rezultatom je bila ukupno 11. od 24 polufinalistice, a za ulazak u finale po rezultatu je trebalo trčati 58.07.

U polufinalu na 400 metara nastupio je Marko Orešković osvojivši šesto mjesto u svojoj skupini, a ukupno 19. s 47.51. Za prolaz u finale po rezultatu trebalo je trčati 46.22.

Roko Farkaš je imao jučer dvije utrke na 200 metara. Prvo je u jutarnjim kvalifikacijama istrčao novi mlađejuniorski rekord Hrvatske od 21.08 sekundi što je samo jednu stotinku sekunde slabije od juniorskog rekorda. S tim se rezultatom plasirao kao 21. u popodnevno polufinale, gdje je također bio 21., ali s nešto slabijim rezultatom od 21.30 te se nije plasirao u finale. Za ulazak u finale po rezultatu je trebalo trčati 20.57.

Hrvatska
Sport