Lov na polufinale Hrvatska otvorila pobjedom

Tamo gdje su stali u Grazu, rukometaši Hrvatske nastavili su u Beču. U sjajnoj atmosferi Wiener Stadthallea rukometaši Hrvatske na startu drugog dijela s 27:23 svladali su jednog od domaćina ovogodišnjeg prvenstva Austriju.

Odigrala je Hrvatska još jednu dobru utakmicu na ovom prvenstvu gdje su izabranici Line Červara kontrolirali tijek stvari na terenu tijekom cijelog susreta. Tek nakratko su Austrijanci na početku poveli s 4:3, nakon čega naši rukometaši ostavljaju domaćine bez pogotka gotovo sedam minuta te serijom 5:0 odlaze na 8:4, a ubrzo stječu i pet golova prednosti s koliko se otišlo i na odmor (13:8).
U nastavku susreta naši su rukometaši nošeni sjajnom podrškom s tribina održavali prednost od +4 do najvećih +6, da bi na isteku šezdeset minuta semafor pokazivao

U našim redovima sjajnu partiju još jednom je pružio Domagoj Duvnjak, koji je odličan posao u obrani postigao pet zgoditaka. Isti napadački učinak imali su i Luka Cindrić te Zlatko Horvat, dok su po četiri zgoditka postigli David Mandić i Luka Stepančić.