Lonjičaki i ove godine pripremaju Advent u Lonjici

U Lonjici je prošle godine po prvi puta organizirana proslava Adventa. Budući da su ljudi pokazali interes za ovakvim događanjem, Lonjičaki bogat program povodom Adventa pripremaju i za ovu godinu. Advent organiziraju mladi, ambiciozni mještani uz pomoć Udruge žena iz Lonjice, koji ovom prilikom pozivaju sve da se odazovu na događanja koja su pripremili.

-Naš Advent nema događanja koliko imaju veliki gradovi, no to ne znači da je manje vrijedan. Naš program obuhvaća sve uzraste, na što se ponosimo- poručili su organizatori iz Lonjice.

Advent u Lonici započinje 2. prosinca u 19 sati koncertom adventske glazbe na kojem će nastupiti ŽVS Lera iz Vrbovca, TO Črni Tomaši iz Lobora te domaćini, KS IHTHIS. Koncert će se održati u kapeli Srca Isusova, nakon kojeg će se svi uputiti upaliti prvu svijeću na vanjskom adventskom vijencu.

6. prosinca u vatrogasnom domu DVD Lonjica s početkom u 20 sati organizira se doček svetog Nikole. Tom prilikom skupina amaterskih lonjičkih glumaca koja djeluje samo za potrebe Adventa Izvest će predstavu “Kako je Grinch ukrao Božić?” koju su sami osmislili po uzoru na istoimeni film.

16. prosinca pred školom u Lonjici održat će se Božićni sajam, dok će se 24. prosinca četvrtu godinu za redom održati žive jaslice.