Zabava za sve uzraste

Lipanjska pozornica u Ivanić-Gradu spaja sve generacije

Lipanj u Ivanić-Gradu je postao simbol za pregršt zabave za sve uzraste
Lipanjska pozornica

Lipanjska pozornica je mjesečni urbani program tijekom kojeg će se predstaviti različiti oblici urbane kulture kroz nekoliko lipanjskih vikenda. Program je zamišljen kao prezentacija različitih oblika suvremene kulturne i umjetničke produkcije: tijekom dana posjetitelji mogu sudjelovati na besplatnim radionicama ili edukativnim predavanja za mlade, obitelji i umirovljenike, kazališnim predstavama, a u večernjim satima publika ima prilike uživati u koncertima poznatih hrvatskih izvođača.

Mladima će posebno biti atraktivan Fortnite gaming turnir Lenovo Legion Cup Ivanić-Grad 2024. u kojem će moći pokazati svoje vještine u igranju jedne od najpopularnijih igara na svijetu. Na turniru će sudjelovati 70-ak učenika, a prva tri mjesta očekuju vrijedne nagrade poput tableta, mobitela ili tipkovnice.

Natjecanje školskih bendova „Johannesburg School Music Fest“ u nedjelju, 9. lipnja, okupit će 13 školskih bendova iz Zaprešića, Zagreba, Dugog Sela, Čazme, Križa i Ivanić-Grada.

Novost u ovogodišnjem programu je i Biciklistički buvljak kojim se potiče urbana mobilnost i zamjena bicikala. Buvljak će se održati u subotu 8. lipnja. Uz buvljak bit će organizirano i nekoliko radionica.

Zabave neće nedostajati niti u večernjim satima kada će brojni izvođači rasplesati sve posjetitelje kroz nekoliko lipanjskih vikenda:

7. lipanj –  Donkey Hot, Showtime Band, DJ Saša Turkalj
8. lipanj – Vesna Pisarović, DJ Nick Bane & DJ Matyma
9. lipanj – Johannesburg Sc(h)ool Music Fest 2024., Baruni
21. lipanj – DJ Arena: Bellboy, Boris Motega, DJ Nick Bane
22. lipanj – Dodger Artfool, Psihomodo Pop, Kočani orkestar

U sklopu programa 8. i 9. lipnja održat će se 10. Festival igračaka i 14. Međunarodni žabarski karneval. Manifestacije organizira Turistička zajednica Grada Ivanić-Grada u suradnji s Gradom Ivanić-Gradom, udrugama, javnim ustanovama i ostalim organizacijama s područja grada.

Događanja
Ivanić-Grad