Lijepa tradicija koja je započela običnim malim nogometom- I nakon 44 godine na okupu

Daleke 1974. godine, kad je malonogometni turnir Kutija šibica imao kultno mjesto malog nogometa na prostorima bivše države, okupilo se društvo malo ali odvažno i uputilo se u svijet velikih. Iako nisu bili vreća za napucavanje, zapaženiji uspjesi nisu zabilježeni, ali ostalo je zabilježeno da se ta ekipa zvala Ivan Perkovac, a ostalo je zabilježeno i da se od tog trenutka svake nedjelje prije podne nalaze i igraju nogomet.

S vremenom, ekipa je osvajala brojne turnire u malom nogometu, ali su se članovi mijenjali, odlazili i dolazili novi. Tako se društvo s godinama proširilo, ali proširili su se i članovi, a nogomet je sve više postajao rekreativan. Ono što je zadivljujuće činjenica je da i danas neki od osnivača ovog druženja zajedno s nekim novim klincima, svake nedjelje tijekom cijele godine igraju mali nogomet na igralištu u Harmici, a zimi u dvorani osnovne škole u slovenskoj Dobovi.

Još je jedna tradicija ostala bez prekida gotovo 45 godina, a to je godišnje druženje članova i njihovih simpatizera. Tako je bilo i ove godine i to nakon utakmice tek da se ne ubije tradicija, iako su brojne ozljede i nekoliko izostanaka smanjili broj igrača, kao i navijača. Nakon nogometa druženje se nastavlja u toplini harmičkog vatrogasnog doma uz fino jelo i koje piće. I za njih se nakon toga opet ništa ne mijenja do prve iduće nedjelje kad se okupe u 10 sati i odigraju novu utakmicu.

Iduće godine zaokružit će 45 godina, a želimo im da uspješno zaokruže pola stoljeća…