Kumrovečka pruga- predložena dva modela revitalizacije

Čelnici osam jedinica sjeverozapadne Hrvatske jučer su u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture održali drugi radni sastanak na temu javnog prijevoza na području općina Brdovec, Marija Gorica, Dubravica, Kraljevec na Sutli, Kumrovec, Zagorska sela, Pušća te grada Klanjca. Uz načelnika Dubravice Marina Štritofa sastanku su nazočili i Ksenija Jurak, Marica Jančić i Zlatko Brlek, dok su od strane Ministarstva mora, prometa i infrastrukture sastanku nazočili državni tajnik Tomislav Mihotić sa suradnicima, pomoćnikom ministra Marijem Madunićem i Igorom Radićem, načelnik sektora Dražen Antolović te član Uprave HŽ infrastrukture Nikola Ljuban.

Kako nas je izvijestio načelnik Općine Dubravica Marin Štritof, sastanak je bio vrlo konstruktivan, a na njemu je usuglašeno kako postoje dva modela revitalizacije „kumrovečke pruge“.

-Prvi model je da se pruga u cijelosti obnovi, no za to nam je potrebna suglasnost slovenske strane, zbog čega ćemo mi načelnici općina stupiti u kontakt sa susjednim jedinicama lokalne samouprave da vidimo kakav je njihov stav. Ako postoji interes, onda oni trebaju ići prema svoj Vladi. Drugi model je da se pruga osposobi do Klanjca, odakle bi prema ostalim sredinama bio uspostavljen prijevoz autobusima- ispričao nam je Štritof.

Kako bi se napravila što detaljnija analiza po pitanju financiranja i rekonstrukcije pruge rok za dostavu traženog stanja produljen je do kraja svibnja.

-Budući da taj plan nije napravljen do kraja odlučili smo si dati vremena, kako bi on bio što potpuniji. Kada se to napravi postoji vjerojatnost da se to uvrsti i u proračun za 2019. godinu- zaključio je načelnik općine Dubravica, Marin Štritof.