KUD Ogranak seljačke sloge Posavski Bregi sudjeluje na Susretima folklornih ansambala i izvornih skupina

Prvi online Susret hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina koji će ove godine doživjeti svoje 27. izdanje

Hrvatski sabor kulture u subotu i nedjelju, 5. i 6. prosinca organizira dva folklorna festivala, 17. Susret malih vokalnih sastava u subotu te 27. Susret hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina u nedjelju.

Na 27. Susretu folklornih ansambala i izvornih skupina koji će se održati u nedjelju od 19 sati sudjeluje Ogranak seljačke sloge Posavski Bregi. Uz njih predstavnik Zagrebačke županije je i KUD Lipa Slavetić. Inače, stručni žiri je među 24 prijavljene odabrao pet folklornih skupina sa snimljenim lokalnim pjesmama, plesovima i običajima. Ovogodišnji Susret je revijalnog karaktera, ali će ga pratiti stručno povjerenstvo.

17. Susret malih vokalnih sastava predstavlja radove vokalnih sastava različitog izričaja, slobodnih stilova i žanrova, te izvorne pučke glazbe i folklora u izvedbi 15 sastava iz deset županija, koje je stručni žiri odabrao među 44 prijavljena. Početak je u subotu od 18 sati.

Festival se može pratiti preko službene web stranice Hrvatskog sabora kulture odnosno Facebook i YouTube stranica Hrvatskog sabora kulture.