Krunoslav Rendulić više nije trener Gorice

Do imenovanja novog trenera momčad će voditi Saša Sabljak

Josip Regović/PIXSELL

Dan nakon 2-1 poraza u polufinalu Kupa od Hajduka na Poljudu hrvatski nogometni prvoligaš Gorica objavio je kako je dogovorio prekid suradnje s dosadašnjim trenerom Krunoslavom Rendulićem.

Rendulić je u Goricu stigao u svibnju prošle godine, a razlog raskidu suradnje nije toliko poraz u srijedu u Splitu već šest uzastopnih prvenstvenih poraza koji su mu prethodili.

– U ime kluba želim se zahvaliti Krunoslavu Renduliću na iznimno korektnoj suradnji koju smo imali u ovih nepunih godinu dana. Nažalost, rezultatska kriza u koju smo ušli nije mi ostavljala previše prostora za neke druge odluke. Moram naglasiti da smo u posljednjih mjesec dana svi zajedno činili maksimum da zajednički pokušamo promijeniti rezultatski pad u pozitivu, ali jednostavno nije išlo. U nekim drugim vremenima moguće je da bismo ovakve odluke donosili ranije, ali bilo je mnogo objektivnih razloga da pokušamo vratiti samopouzdanje momčadi na terenu, a samim time i zadržimo Rendulića. Utakmica u Splitu nije bila okidač za ovakvu odluku, Kruno je zaslužio da pokuša izboriti plasman u finale s momčadi s kojom je izborio polufinale, ali negativan niz na koji se nadovezala i ova utakmica jednostavno je nametao ovu opciju, rekao je predsjednik Gorice Nenad Črnko.

Iz Gorice su dodali kako će do imenovanja novog trenera momčad voditi Saša Sabljak.