Kroz projekt „Zaželi u Jastrebarskom“ zaposlit će se 15 žena

Ravnateljici Gradskog društva Crvenog križa Jastrebarsko, Dunji Vlašić uručen je ugovor o dodjeli bespovratnih EU sredstva za provedbu projekta “Zaželi u Jastrebarskom” u iznosu od 3,2 milijuna kuna. Gradsko društvo Crvenog križa Jastrebarsko, kao korisnik sredstava, projekt provodi u partnerstvu s Gradom Jastrebarskom i Općinom Krašić, te Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Regionalnim uredom Zagreb i Centrom za socijalnu skrb Jastrebarsko, a razdoblje provedbe traje 30 mjeseci.

Projekt je usmjeren na povećanje mogućnosti zapošljavanja teže zapošljivih skupina žena odnosno 15 žena s područja Jastrebarskog i Krašića kroz period od 24 mjeseci uključivanjem u programe cjeloživotnog učenja i direktan rad na pružanju pomoći i njege u kući za 64 starije i nemoćne osobe.

-Iznimno smo ponosni na zajednički projekt Grada Jastrebarskog, Općine Krašić i Gradskog društva Crvenog križa Jastrebarsko. Ovo je prvi EU projekt Gradskog društva Crvenog križa Jastrebarsko i pred nama je razdoblje rada, ali i nadasve koristi za naše sugrađane u potrebi. Zaposlit će se 15 žena koje će obilaziti i pomagati korisnicima, a samim time se sprječava deinstitucionalizacija. Sretni smo i spremni za provedbu projekta “Zaželi u Jastrebarskom- poručila je ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Jastrebarsko, Dunja Vlašić.

Grad
Hrvatska
Jastrebarsko
Ostalo
Zagrebačka županija