Kristina Radmanić predsjednica Savjeta za socijalnu skrb Zagrebačke županije

Na konstituirajućoj sjednici usvojen je plan rada za ovu godinu, a članovi su upoznati s novim Zakonom o socijalnoj skrbi

Savjet za socijalnu skrb Zagrebačke županije održao je svoju konstituirajuću sjednicu na kojoj je usvojen plan rada za ovu godinu, a članovi su upoznati s novim Zakonom o socijalnoj skrbi.

Kristina Radmanić, predsjednica Savjeta istaknula je kako će on kroz svoj rad predlaganjem novih mjera doprinijeti još boljoj organizaciji socijalne skrbi na području Zagrebačke županije.

Savjet za socijalnu skrb je radno tijelo Županijske skupštine čija je predsjednica Martina Glasnović svim članovima poželjela puno uspjeha u radu.

Zamjenik župana Ervin Kolarec istaknuo je kako Zagrebačka županija pridaje veliku važnost organizaciji i unapređenju razvoja socijalnih usluga na svom području.

– Županija osigurava sredstva za programe Crvenog križa, braniteljske, umirovljeničke i druge socijalno-humanitarne udruge, provodi program jednokratnih novčanih pomoći za obitelji u potrebi, jača socijalne usluge kroz program pomoći u kući na području općina Žumberak, Pokupsko i Pisarovina, a za svako novorođenče dodjeljuje 1000 kuna, rekao je Kolarec.

Savjet ima trinaest članova, kojeg uz predsjednicu Kristinu Radmanić čine Sanja Helfrih, Martina Cuvaj, Nataša Grković Šola, Drinka Sopta, Tomislav Nedelić, sestra Jelena Lončar, Snježana Filipović, Marija Halić, Ivan Kaselj, Martina Mišak Perić, Štefanija Gorupec i Marinela Draganić.