Kristian Pintar osvojio srebro na ultramaratonu u Veneciji

Zlatni sjaj osvojenoj medalji dali su gotovo neizdrživi vremenski uvjeti na kojima su trkačice i trkači venecijanskog ultramaratona morali trčati
1

Dugoselski ultramaratonac i dugogodišnji član AK Martin Dugo Selo Kristian Pintar trčao je Ultramaraton Festivalu u Veneciji gdje se natjecao u trčanju na 6 sati. Nakon 47 krugova, 6 sati (5:59:33) i ukupno prijeđenih 65km i 27m, Kristian utrčava u cilj te u poretku među muškarcima osvaja drugo mjesto i prvo mjesto u svojoj dobnoj kategoriji! U ukupnom poretku na 6h Kristian se plasirao na četvrto mjesto.

Zlatni sjaj osvojenoj medalji dali su gotovo neizdrživi vremenski uvjeti na kojima su trkačice i trkači venecijanskog ultramaratona morali trčati. Naime, ono što inače smatramo idealnim proljetnim vremenom – sunčano i toplo – u ovom slučaju nije bilo idealno za natjecatelje koji su se tijekom utrke borili s dehidracijom i pregrijavanjem. No Kristiana to nije spriječilo da ostvari zlata vrijedan rezultat te zauzme mjesta na postolju!

Od početka ove sezone Kristian iza sebe već ima par odrađenih ultri: Polojska ultra – Prvenstvo Hrvatske u cestovnom trčanju na 100km na kojem je ekipno osvojio broncu te supermaraton Zagreb – Čazma gdje je uspješno pretrčao 61km.

Ultramaraton u Veneciji bio je proba za Europsko prvenstvo u trčanju na 24h koje će se održati 17. rujna u Veroni.

Dugo Selo
Grad
Hrvatska
Sport
Zagrebačka županija