Krešimir Gulić: Proračun je razvojni, socijalni i demografski

Na posljednjoj ovogodišnjoj sjednici Općinskog vijeća Općine Bistra prihvaćeni su rebalans proračuna za ovu godinu te prijedlog proračuna Općine Bistra za 2020. godinu. Iduće godine planirani su prihodi u iznosu od 46 milijuna kuna, a načelnik Općine Bistra Krešimir Gulić ocijenio ga je razvojnim, socijalnim i demografskim.

-Mi izdvajamo 8,5 milijuna kuna na razne subvencije učenicima, predškolskom obrazovanju, umirovljenicima, udrugama, prijevozu, sportu…, a još nije dovoljno. Ako se tako nastavi postat ćemo socijalna služba bez mogućnosti ulaganja u razvoj- rekao je Gulić. 

Unatoč tome iduće godine planira se početak projektiranja nove dvorane uz osnovnu školu za što su sredstva osigurana u Zagrebačkoj županiji, a uz školu će Općina graditi rotor, urediti nekoliko dječjih igrališta po naseljima, započeti gradnju reciklažnog dvorišta…

Veliko opterećenje proračuna očekuje se i radi najavljenog povećanja subvencije za ZET sa 1,7 na 3,2 milijuna kuna, a za dovršetak gradnje vodovoda i kanalizacije za što su osigurana sredstva iz EU, tijekom iduće četiri godine trebat će osigurati oko 90 milijuna kuna vlastitih sredstava. 

Vijećnici su odobrili i zaduživanje Dječjeg vrtića Kapljica za iznos od 2,3 milijuna kuna kako bi se privela kraju energetska obnova i dogradnja vrtićke zgrade.