KRENI CESTOM VINSKIH UŽITAKA: Od 15. listopada nova destinacijska kampanja u Zagrebačkoj županiji

U kampanju je uključeno pedesetak vinarija, a obuhvatit će događanja "Via vinaria", "Via kino", "Via note" i "Via art"
via vino

Turistička zajednica Zagrebačke županije organizira od 15. listopada do 15. studenoga destinacijsku kampanju “Via vino” (Kreni cestom vinskih užitaka), a u sklopu nje događanja “Via vinaria”, “Via kino”, “Via note” i “Via art”. U događanja, najavljena danas na tiskovnoj konferenciji, uključeno je pedesetak vinarija – od Zagorja i Prigorja do Moslavine.

– Želimo promovirati i posjetiteljima pokazati ono najbolje od našega kraja, spojiti vino s kulturom, glazbom i filmom, rekla je Ivana Alilović, direktorica TZ Zagrebačke županije.

Zagrebačka županija

Od 15. listopada do 15. studenoga, svaki petak ili subotu, uz prethodnu najavu, moguć je obilazak neke od pedesetak vinarija uključenih u kampanju.

– Što god odabrali, s čašom u ruci, u društvu dobre ekipe, zavirite u vinske podrume i istražite ono što se u njima nalazi, poručila je Alilović.

U vinogradu obitelji Braje, na Plešivičkoj vinskoj cesti, u suradnji s Motovun film festivalom, održat će se 15. listopada događanje “Via kino”. U vinogradu, “pod zvijezdama”, uz kušanje portugisca i vrućih kestena, održat će se projekcija novog filma iz serijala o Jamsu Bondu “No Time to Die”.

Zagrebačka županija

– Na Plešivici su bili Charlie Chaplin i Isadora Duncan, pa smo zaključili da sada ne možemo dovesti bilo koga. Odlučili smo se stoga za Jamesa Bonda!, rekao je Igor Mirković, direktor Motovun film festivala.

Događanje počinje u poslijepodnevnim satima, a projekcija filma “kada se smrači”. Cijena ulaznice je 50 kuna, u što je uračunato i testiranje na koronavirus. Događanje “Via kino” organizirat će se i 23. listopada u Velikoj Gorici. Uz projekciju filma moći će se kušati štrukli s tartufima i proizvodi Destilerije Brigljević.

Zagrebačka županija

U Svetome Ivanu Zelini, u Nespešu, 16. listopada organizira se događanje “Via note”. U okruženju kurije Schwartz održat će se koncert klasične glazbe, uz vina vinarije Litterarii i zalogaje iz Food trucka by Marin Medak.

Događanje “Via art”, uz izložbu fotografija vinara Zagrebačke županije, predviđeno je za 6. studenoga u Samoborskome muzeju.

Događanja
Hrvatska
Zagrebačka županija