Kraljice šoka otputovale u Francusku. Ježić najavljuje: Dat ćemo sve od sebe

Utakmica u Toulouseu igra se sutra u 17:30 sati

Goran Stanzl/PIXSELL

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija otputovala je jutros u Francusku gdje će u Toulouseu igrati susret 4. kola kvalifikacija za EHF EURO 2022. protiv Francuske.

Prije dva dana u Koprivnici Francuskinje su bile bolje s 21-19, ali izbornik Nenad Šoštarić i njegove igračice nisu nezadovoljni pokazanim unatoč porazu.

– Bila nam je to teška utakmica, možda to nije bio najbolji rukomet, ali borile smo se koliko smo mogle. Nije loše što se tiče rezultata, sada idemo u Francusku i bit će još teža utakmica jer će se one htjeti pokazati pred svojom publikom bolje nego što su bile u Koprivnici, kazala je reprezentativka Valentina Blažević.

Utakmicom u Koprivnici, unatoč porazu, zadovoljna je i kapetanica Katarina Ježić.

– Ponosna sam na utakmicu i na to kakav smo otpor pružili. Da je bilo više sreće i iskustva, možda smo mogle upisati dva boda. Stvarno sam zadovoljna pokazanim i trebamo nastaviti tako, rekla je Ježić, najavivši da će u Toulouseu njene suigračice i ona dati sve od sebe.

– Svi znamo tko je Francuska, njima se cijela igra bazira na obrani, ali mi smo uspješno razbijali njihovu obranu. Bilo je pogrešaka i promašenih zicera, ali da je bilo malo više sreće i više iskustva, moglo je završiti bolje, dodala je.

– Mi u svaku utakmicu moramo ući s pobjedničkim stavom i ići na pobjedu, rekla je za kraj.

Izbornik Šoštarić je zadovoljan utakmicom u Koprivnici.

– Zadovoljan sam načinom na koji smo igrali u obrani. Cure su ostavile srce na parketu, ocijenio je prvi susret protiv Francuske.

– Naravno da nikad nisi zadovoljan kada ne pobijediš, ali ostaje žal kad se ne iskoristi prilika. No pokazali smo da smo na pravom putu i da se na pravi način vraćamo tamo gdje nema je mjesto, istaknuo je Šoštarić.

Hrvatska je u Francusku otišla i dalje ako oslabljena ozljedama nekih od udarnih snaga poput Ćamile Mičijević, Larisse Kalaus, Stele Posavec, Ivana Dežić, Tene Petike. Nakon utakmice u Koprivnici, izbornik je odlučio napraviti dvije promjene. U ekipu koja je otputovala u Francusku uvrstio je vratarku Luciju Bešen i desnu vanjsku Leu Franušić, a doma su ostale Tina Barišić i Lara Burić. Drugim riječima na put je otišlo 17 igračica.

Utakmica u Toulouseu se igra u nedjelju u 17:30 sati.