KORONA PO ŽUPANIJAMA: Zbrajaju se novi slučajevi zaraze

Pristižu izvješća županijskih stožera civilne zaštite

SREDIŠNJA HRVATSKA

Na području Zagrebačke županije 128 novih osoba pozitivno je na koronavirus, ozdravio je 91 bolesnik, a trenutno su aktivna 1224 slučaja zaraze. Među novozarađenima, 26 osoba je iz Velike Gorice, 15 iz Zaprešića, po 10 iz Samobora i Svete Nedelje, osam iz Dugog Sela, po sedam iz Vrbovca, Svetog Ivana Zeline i Brckovljana, šest iz Jastrebarskog, po pet iz Ivanić-Grada i Brdovca, četiri iz Dubrave, tri iz Kloštar Ivanića, po dvije iz Bistre, Pušće, Stupnika, Kravarskog i Gradeca te po jedna iz Jakovlja, Marije Gorice, Klinča Sela, Pokupskog i Križa.

Na području Zagreba zabilježene su 364 novozaražene osobe, a trenutno su aktivna 2253 slučaja zaraze.

Na području Sisačko-moslavačke županije zabilježeno je 39 slučajeva zaraze koronavirusom, 11 iz Siska, devet iz Lekenika, osam iz Petrinje, po tri su osobe iz Gline i Popovače, po dvije iz Sunje i Martinske Vesi te jedna iz Kutine.

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije je 26 novozaraženih, u Bjelovaru 12, Čazmi pet, po dvoje u Grubišnom Polju i Ivanskoj te po jedan u Daruvaru, Garešnici, Rovišću, Štefanju i Dežanovcu. Na bolničkom liječenju je 19 pacijenata, na promatranju je sedam, a u samoizolaciji je 540 stanovnika.

SLAVONIJA

Jedna je osoba preminula, a 21 je novozaražena koronavirusom u Virovitičko-podravskoj županiji: u Virovitici devet, Suhopolju šest, Lukaču i Gradini po dvije, a u Pitomači i Slatini po jedna. Na bolničkom liječenju je 19 pacijenata.

Jedna je osoba preminula, a 56 je novozaraženih u Osječko-baranjskoj županiji. Najviše novozaraženih osoba, njih 19, je s područja Osijeka, sedam s područja Donjeg Miholjca te po šest s područja Đakova i Našica. Na bolničkom liječenju je 40 pacijenata, a u samoizolaciji je 1007 stanovnika.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji su 34 novozaražene osobe: iz Vinkovaca osam, pet iz Vukovara, po tri iz Vrbanje i Županje, po dvije iz Cerne, Ivankova i Starih Mikanovaca te po jedna iz Andrijaševaca, Babine Grede, Borova, Drenovaca, Gunje, Jarmine, Negoslavaca, Nuštra i Rokovaca. Na bolničkom liječenju je 20 pacijenata, a u samoizolaciji je 316 stanovnika.

U Brodsko-posavskoj županiji  zabilježeno je 42-oje novozaraženih koronavirusom. U toj županiji na bolničkom liječenju je 27 osoba pozitivnih na koronavirus, od kojih pet osoba pri liječenju treba potporu respiratora.

Stožer civilne zaštite Požeško-slavonske županije izvijestio je o 40 novih slučajeva  zaraze koronavirusom.

DALMACIJA

Jedna je osoba preminula, a 31 je novozaražena u Dubrovačko-neretvanskoj županiji: 17 osoba iz Dubrovnika, po tri iz Konavala, Metkovića i Župe dubrovačke, dvije iz Slivnog te po jedna iz Korčule, Stona i Vele Luke. Na bolničkom liječenju je 14 pacijenata, u samoizolaciji su 893 stanovnika, a oporavila se 41 osoba.

Četiri su osobe preminule, a 161 je novozaražena u Splitsko-dalmatinskoj županiji: iz Splita 69, ​​Sinja 15,​ ​Kaštela 12,​​ Makarske devet, Solina i Podstrane po osam,​ Omiša sedam, Imotskog šest, po troje ima Trilj, Otok i Cista Provo, po dvoje Vrgorac, Dugopolje, Baška Voda i Runovići, a po jednog Trogir, Vrlik​a​, Hrvac​e, Jels​a, Marin​a, Okrug, Podgor​a, Postira, Prolo​žac i Zagvozd. Na bolničkom liječenju su 92 pacijenata, a u samoizolaciji je 1536 stanovnika.

U Šibensko-kninskoj županiji su 43 novozaražene osobe: 16 iz Šibenika, 13 iz Knina, po četiri iz Vodica i Skradina, dvije iz Biskupije i po jedna iz Murtera, Tisnoga, Kijeva i Drniša. Na bolničkom liječenju je 20 pacijenata, u samoizolaciji je 448 stanovnika, a trenutno je aktivno 160 slučajeva zaraze.

ISTRA I PRIMORJE

Preminule su dvije osobe, a 65 je novozaraženih u Primorsko-goranskoj županiji: iz Rijeke i okolice je 45, po petero je s Krka, crikveničkog i liburnijskog područja, troje je iz Gorskog kotara, a dvije osobe su s otoka Raba. Na bolničkom liječenju je 27 pacijenata, ozdravilo je 56 osoba te je broj aktivnih slučajeva trenutno 705.

U Istarskoj županiji je 15 novozaraženih, na bolničkom liječenju je 26 pacijenata, u samoizolaciji je 1500 stanovnika, a u međuvremenu su se oporavile 24 osobe.

SJEVERNA HRVATSKA

Jedna je osoba preminula, a 33 su novozaražene u Varaždinskoj županiji. Na bolničkom liječenju su 33 pacijenta, oporavilo se 46 bolesnika, a trenutno je aktivno 300 slučajeva zaraze.

U Međimurskoj županiji su 24 novozaražene osobe, na bolničkom liječenju je 15 pacijenata, oporavilo se 16 bolesnika, a trenutno je aktivan 151 slučaj zaraze.

U Krapinsko-zagorskoj županiji je 31 novozaražena osoba, na bolničkom liječenju je 18 pacijenata, a u samoizolaciji je 527 stanovnika. U međuvremenu su se oporavile 53 osobe te je broj aktivnih slučajeva zaraze 255.

Hrvatska