KORONA PO ŽUPANIJAMA: S ovim brojkama ulazimo u vikend

Aktualna epidemiološka situacija

SREDIŠNJA HRVATSKA 

U Zagrebačkoj županiji zabilježena je 41 novozaražena osoba koronavirusom, a 16 ih je ozdravilo. Najviše oboljelih zabilježeno je u Velikoj Gorici, njih 13, a šest u Samoboru, četiri u Svetoj Nedelji, troje u Dugom Selu i Vrbovcu, po dvoje u Ivanić-Gradu i općinama Brdovec i Stupnik te po jedna osoba u Svetom Ivanu Zelini i općinama Bistra, Klinča Sela, Orle i Rugvica.

Prema podacima HZJZ-a u Zagrebu su 103 novooboljele osobe od covida-19, a njih 89 se oporavilo, izvijestio je Nastavni zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđen je 21 novi slučaj zaraze koronavirusom. Među njima 16 novozaraženih je s područja Bjelovara, dvije osobe su iz općine Rovišće, a po jedna s područja Garešnice i Daruvara te općine Sirač.

Na području Sisačko-moslavačke županije zabilježeno je šest novooboljelih osoba od covida-19.Po dvije novozaražene osobe su iz Siska, Petrinje i Gline.

Na području Koprivničko-križevačke županije sedam osoba zaraženo je koronavirusom, a ozdravilo je devet osoba. Trenutno je aktivno 47 slučajeva bolesti COVID-19,  a jedna se osoba nalazi na bolničkom liječenju.

U Karlovačkoj županiji testirano je 40 osoba na koronavirus, od kojih je 16 bilo pozitivno. Nije bilo umrlih osoba od posljedica infekcije Covid-19. Među 16 novozaraženih osam osoba je s područja Karlovca, tri su iz Duge Rese, dvije iz Ogulina, te po jedna osoba s područja Draganića, Generalskog Stola i Žakanja.

DALMACIJA 

Na području Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 2398 obrađenih testova, 148 je novooboljelih osoba pozitivno na Covid infekciju. Među novooboljelim osobama najviše ih je iz Splita (44), Sinja (21), Kaštela (15) i Solina (12).

Na području Šibensko-kninske županije 12 je novooboljelih osoba od Covid infekcije, priopćio je Županijski stožer civilne zaštite.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je 12 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a oporavilo se deset osoba. Zaražene su tri osobe muškog i devet ženskog spola i to devet iz Dubrovnika te po jedna iz Konavala, Opuzena i Stona. Od deset oporavljenih sedam ih je iz Dubrovnika, dvije iz Konavala te jedna iz Kule Norinske.

U Zadarskoj su županiji 24 nova slučaja zaraze koronavirusom, a ukupno ih je aktivno 120. Novooboljelih je devetero u Zadru, četvero u Obrovcu, po troje u Bigradu i Sv. Filipu i Jakovu, dvoje u Galovcu te po jedna osoba u Polači, Posedarju i Škabrnji.

SLAVONIJA 

Novih 29 slučajeva zaraze koronavirusom potvrđeno je u Osječko-baranjskoj županiji. Od 29 novopozitivnih nalaza, najviše ih je, njih 17, bilo s područja grada Osijeka, tri s područja općine Bizovac te po dva iz općine Čepin i grada Našica, priopćili su iz Stožera.

U Brodsko-posavskoj županiji je 11 novozaraženih osoba, a u Požeško-slavonskoj županiji tri su nova slučaja zaraze, izvijestili su županijski stožeri Civilne zaštite.

ISTRA I PRIMORJE 

Na području Istarske županije potvrđeno je osam novooboljelih osoba od covida-19, priopćio je Županijski stožer civilne zaštite i pozvao građane na cijepljenje bez prethodne najave.

U Primorsko-goranskoj županiji 15 je osoba novooboljelo od covida-19, a 14 je ozdravilo. Trenutno je u županiji 118 aktivnih slučajeva covid infekcije. Pet novooboljelih je iz Rijeke i njena prstena i isto toliko s otoka Lošinja, po dvoje su iz Liburnije i s Krka, a jedan iz crikveničko-vinodolske regije.

SJEVERNA HRVATSKA 

Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirano je 11 novih osoba pozitivnih na koronavirus. Oporavilo se šest osoba te je trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze osoba s područja Krapinsko-zagorske županije 55. U samoizolaciji je 36 osoba.

U Međimurskoj županiji zabilježena su dva  nova slučaja zaraze koronavirusom.

U Varaždinskoj županiji testirane su 153 osobe na koronavirus, a potvrđeno je deset novih slučajeva covida-19. Oporavilo se 12 osoba i trenutno je u županiji 38 aktivnih slučajeva covid infekcije.

Hrvatska