KORONA PO ŽUPANIJAMA: S ovim brojkama ulazimo u novi tjedan

Objavljuju se najnoviji dnevni podatci o broju zaraženih osoba

SREDIŠNJA HRVATSKA 

U Zagrebačkoj županiji uzabilježeno je 20 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a 17 osoba se oporavilo od zaraze. Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije, najviše novooboljelih je u Velikoj Gorici i Zaprešiću, po pet. Tri novozaražena su iz Svete Nedjelje, po dva iz Svetog Ivana Zelina i Samobora, a po jedan novi slučaj zabilježen je u Jastrebarskom te općinama Bistra i Pokupsko.

U Zagrebu je zabilježeno 16 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a broj aktivnih slučajeva trenutno je 455. Od zaraze se oporavilo 55 osoba.

Na području Sisačko-moslavačke županije dvije su osobe oboljele od zarazne bolesti covid-19. Riječ je o jednoj osobi s područja grada Siska i o jednoj s područja grada Popovače.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji nema novih slučajeva zaraze koronavirusom, priopćili su iz županijskog Stožera civilne zaštite. U Općoj bolnici Bjelovar na liječenju su dvije osobe zaražene koronavirusom, a na opservaciji je deset pacijenata.

Na području Koprivničko-križevačke županije nije bilo novih slučajeva koronavirusa. Trenutno su aktivna 22 slučaja, ozdravile su tri osobe, a na bolničkom su liječenju dvije osobe.

Na području Karlovačke županije otkriveno je pet novih slučajeva zaraze koronavirusom. Četiri su novozaražene osobe s područja Karlovca, a jedna je s područja Generalskog Stola.

DALMACIJA 

U Splitsko-dalmatinskoj županiji zabilježeno je 12 novooboljelih od ukupno 520 testiranih, a umrle su dvije osobe. Novooboljeli su iz Splita (5), Kaštela (1), Solina (3), Okruga (1) i Podstrane (2).

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježena su dva nova slučaja zaraze koronavirusom, a oporavilo se osam osoba. Zaražene su jedna žena iz Dubrovnika i jedna iz Župe dubrovačke, a među osam oporavljenih osoba četiri su iz Dubrovnika, dvije iz Lumbarde te po jedna iz Vele Luke i Župe dubrovačke.

Na području Šibensko-kninske županije dvije su osobe oboljele od covid-19 infekcije, obje iz Šibenika. Trenutno su 64 aktivna slučaja oboljenja od covid-19 infekcije.

U Zadarskoj je županiji, među 90 testiranih, kod dviju osoba iz Zadra i Vira potvrđena zaraza koronavirusom.

SLAVONIJA 

Na području Požeško-slavonske županije zabilježena su četiri nova slučaja zaraze koronavirusom, dok je područje Brodsko-posavske županije bez novozaraženih, izvijestili su županijski stožeri civilne zaštite.

ISTRA I PRIMORJE 

U Istarskoj županiji su u posljednja 24 sata zabilježene dvije novozaražene osobe i sedam oporavljenih, izvijestio je u ponedjeljak županijski Stožer civilne zaštite.

Na području Primorsko-goranske županije od 2048 testiranih uzoraka nije bio ni jedan pozitivan, a ozdravilo je pet osoba, doznaje se od županijskog Stožera civilne zaštite.

Na području Ličko-senjske županije u posljednja 72 sata otkrivena su 23 nova slučaja zaraze koronavirusom. Devet je novozaraženih osoba s područja Gospića, pet ih je s područja Senja, tri su s područja Novalje, tri s područja Udbine, dvije su s područja Otočca, te jedna osoba s područja Donjeg Lapca.

SJEVERNA HRVATSKA 

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata nema pozitivnih nalaza PCR testiranjem na SARS-CoV-2 virus u toj županiji, a pozitivne su dvije osobe koje su testirane brzim antigenskim testom.

U Krapinsko-zagorskoj županiji potvrđeno je pet novih slučajeva zaraze koronavirusom. U protekla 24 sata oporavile su se dvije nove osobe te je trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze 30, a u samoizolaciji je 11 osoba.

 

Hrvatska