KORONA PO ŽUPANIJAMA: S kakvim brojkama završavamo tjedan?

Najnoviji dnevni podatci o zaraženima po županijama

SREDIŠNJA HRVATSKA 

Koronavirusom je zaraženo novih 26 osoba, a 32 su ozdravile u Zagrebačkoj županiji. Novih šest oboljelih zabilježeno je u Jastrebarskom, pet u Zaprešiću, četiri u Velikoj Gorici, po dvije u općinama Brdovec i Dubrava te po jedna u Svetoj Nedelji i općinama Bistra, Orle, Križ, Brckovljani i Rugvica.

U Zagrebu je zaraza koronavirusom potvrđena kod novih 116 osoba, a trenutno je u gradu 633 aktivnih slučajeva zaraze.

Na području Sisačko-moslavačke županije evidentirano je osam novooboljelih osoba od Covida-19. Troje novooboljelih je iz Siska, dvoje s područja općine Lipovljani, te po jedna osoba iz Gline, Popovače i općine Lekenik.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđeno je 16 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Šest novozaraženih osoba su s područja općine Rovišće, po tri iz Bjelovara i Daruvara, dvoje iz općine Veliki Grđevac, a po jedan novi slučaj zaraze koronavirusom zabilježen je u Čazmi i općini Dežanovac.

Koronavirusom je zaraženo novih devet osoba na području Koprivničko-križevačke županije. U županiji je trenutno aktivno 49 slučajeva zaraze, ozdravile su četiri osobe, a jedna je na bolničkom liječenju.

U Karlovačkoj županiji od 42 testirane osobe na zarazu koronavirusom, njih 14 imalo je pozitivan nalaz, što je udio od 33,33 posto pozitivnih u broju ukupno testiranih osoba. Od novootkrivenih zaraženih osoba, četiri su s područja Karlovca, tri s područja Barilovića, tri s područja Netretića, dvije s područja Duge Rese, te po jedna osoba s područja Krnjaka i Plaškog.

DALMACIJA 

Nova 131 osoba zaražena je koronavirusom na području Splitsko-dalmatinske županije, a njihovi pozitivni nalazi utvrđeni su nakon 2140 obrađenih testova. Među novooboljelim osobama najviše ih je iz Splita (35), Sinja (24) te osam iz Solina i sedam iz Kaštela.

U Šibensko-kninskoj županiji zabilježeno je devet novozaraženih koronavirusom, a testirano je 490 osoba. Među novooboljelima od covid infekcije pet osoba je iz Šibenika, dvije su iz Vodica i po jedna osoba iz Drniša i Bilica.

Novih 12 osoba zaraženo je u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, a osam ih se oporavilo u protekla 24 sata. Zaraženo je pet osoba muškog i sedam ženskog spola i to po četiri iz Dubrovnika i Konavala, dvije iz Župe dubrovačke te po jedna iz Metkovića i Vele Luke.

U Zadarskoj županiji na koronavirus testirane su 522 osobe, a kod 27 njih je potvrđeno da su oboljeli od covida-19. Među novozaraženima devetero je iz Zadra, troje iz Obrovca, po dvoje su iz Benkovca, Galovca, Starigrada i Sukošana, a po jedna osoba iz Bibinja, Biograda, Lišana Ostrovičkih, Stankovcaca, Sv. Filipa i Jakova, Škabrnje i Vrsa.

SLAVONIJA

Od posljedica zaraze koronavirusom umrla je jedna osoba u dobi od 90 godina s područja Osječko-baranjske županije, a bolest je potvrđena kod 20 novih osoba. Najviše zaraženih osoba, njih 11, je iz Osijeka, pet iz Đakova te po jedna iz Bilja, Darde, Valpova i Viškovaca.

Stožer Civilne zaštite Brodsko-posavske županije potvrdio je 17 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a Stožer Požeško-slavonske županije zabilježio pet novih slučajeva zaraze koronavirusom.

ISTRA I PRIMORJE 

Kod novih sedam osoba potvrđena je zaraza koronavirusom u Istarskoj županiji nakon što je u protekla 24 sata testirano 297 uzoraka brisa. Oporavilo se deset osoba, a u samoizolaciji ih je 484.

S 12 novih osoba zaraženih koronavirusom i pet ozdravljenih u Primorsko-goranskoj županiji trenutno je 117 aktivnih slučajeva zaraze. Jučer su testirana 4204 uzorka, a pozitivnih je bilo 0,3 posto.

Na području Ličko-senjske županije na zarazu koronavirusom testirane su 283 osobe, od kojih je pet imalo pozitivan nalaz. Od tih pet novootkrivenih zaraženih osoba, po izvješću županijskog stožera, dvije su osobe s područja Gospića, te po jedna osoba s područja Otočca, Senja i Plitvičkih jezera.

SJEVERNA HRVATSKA 

U Međimurskoj županiji potvrđeno je pet novih slučajeva zaraze koronavirusom. Oporavilo se troje ljudi, a trenutno je aktivan 41 slučaj zaraze. U Županijskoj bolnici Čakovec hospitaliziran je jedan pacijent, a nema pacijenata na respiraciji.

Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirano je 10 novih osoba pozitivnih na koronavirus, a incidencija na 100.000 stanovnika iz tjedna u tjedan raste, rečeno je na konferencije za novinare županijskog Stožera civilne zaštite. Oporavile su se četiri osobe pa je trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze 50. U samoizolaciji su 34 osobe.

Hrvatska