KORONA PO ŽUPANIJAMA: Rast ili pad brojki, pitanje je sad?

Pristižu najnovija dnevna izvješća županijskih Stožera

SREDIŠNJA HRVATSKA 

Zaraza koronavirusom potvrđena je kod nove 21 osobe, a četiri ih je ozdravilo u Zagrebačkoj županiji u kojoj je trenutno aktivno 99 slučaja zaraze. Od 21 novozaraženog, najviše ih je u gradovima Velika Gorica – pet, četiri u Zaprešiću, tri u Vrbovcu i po dva u Samoboru i Svetoj Nedelji.

Novih 59 slučajeva zaraze koronavirusom zabilježeno je u Zagrebu gdje je trenutno 270 aktivnih slučajeva, izvijestio je Nastavni zavod za javno zdravstvo dodajući da je jučer na Velesajmu cijepljeno 518 osoba. Ozdravile su 44 osobe, a u domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području Zagreba u protekla 24 sata novooboljeli je jedan djelatnik.

U Karlovačkoj županiji zabilježena su dva nova slučaja covida, po jedan u Karlovcu i Dugoj Resi.

Na području Sisačko-moslavačke županije zabilježene su dvije novooboljele osobe od zarazne bolesti covid-19. Kako stoji u dnevnom izvješću Županijskog stožera civilne zaštite, jedna je novozaražena osoba iz  Kutine, a druga iz Petrinje.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, a novozaražena osoba s područja je grada Bjelovara.

DALMACIJA 

Na području  Splitsko-dalmatinske županije od ukupno 1220 obrađenih testova danas su 52 novooboljele osobe pozitivne na Covid infekciju. Među novozaraženim osobama najviše ih je iz  Splita (12), Kaštela (8), Omiša (5) i Solina (4).

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je 20 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Radi se o deset osoba muškog spola i deset osoba ženskog spola: pet iz Dubrovnika i Metkovića, tri iz Župe dubrovačke i Korčule te dvije iz Konavala i Ploča.

U Zadarskoj je županiji 47 je novozaraženih osoba koronavirusom. Među novooboljelima 24 ih je u Zadru, četvero u Biogradu, po troje u Preku i Škabrnji, po dvije osobe  u Benkovcu, Kalima, Pakoštanima, Poličniku, Posedarju i Privlaci te jedna u Ninu.

SLAVONIJA 

Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije potvrdio je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom a na području Požeško-slavonske županije nije bilo novih slučajeva zaraze koronavirusom.

ISTRA I PRIMORJE

U Istri je potvrđeno je pet novozaraženih osoba koronavirusom, a dvije su se oporavile, izvijestio je Stožer civilne zaštite Istarske županije.

U Primorsko-goranskoj županiji od 1248 testiranih uzoraka briseva sedam je bilo pozitivno na koronavirus, a pet osoba je ozdravilo. Tako se broj aktivnih slučajeva covida-19 povećao na 77.

SJEVERNA HRVATSKA 

U Varaždinskoj županiji sedam je novih slučajeva zaraze koronavirusom nakon što je testirano 125 osoba, priopćili su iz Županijskog stožera Civilne zaštite.

U Međimurskoj županiji zabilježena su dva nova slučaja koronavirusa.

Na području Krapinsko-zagorske županije zabilježena je jedna nova osoba pozitivna na koronavirus. Nema novih oporavljenih osoba te je trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze osoba s područja Krapinsko-zagorske županije 13.