KORONA PO ŽUPANIJAMA: Ponovni rast ili stagnacija broja novozaraženih?

Aktualna epidemiološka situacija
U Hrvatskoj 2.776 novih slučajeva koronavirusa u protekla 24 sata Robert Anić/PIXSELL

SREDIŠNJA HRVATSKA 

Kod novih 147 osoba potvrđena je zaraza koronavirusom u Zagrebačkoj županiji, ozdravilo je 79 osoba, a u županiji su trenutno aktivna 1143 slučaja zaraze. Samobor i Dugo Selo imaju po 18 novozaraženih osoba, Sveta Nedelja 17, Zaprešić 13, Jastrebarsko 10, Brdovec i Bistra po devet, Ivanić-Grad i Vrbovec po sedam, Rugvica šest, Velika Gorica, Sveti Ivan Zelina i Luka po pet, Stupnik četiri, Dubrava tri, Pušća dvije te Klinča Sela, Kravarsko, Pokupsko i Preseka po jednu.

U Zagrebu je u protekla 24 sata 409 osoba novozaraženo koronavirusom, a 308 ih se oporavilo, pa je trenutno na zagrebačkom području ukupno 2.201 aktivan slučaj bolesti covid-19, priopćio je Nastavni zavod za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar.

Na području Sisačko-moslavačke županije zabilježena su 43 nova slučaja zaraze koronavirusom. U redovnom dnevnom izvješću se navodi kako je 16 novozaraženih osoba iz područja Siska, 11 ih je iz Petrinje, četiri su osobe iz Popovače, po dvije iz Lekenika, Gline, Kutine i Novske, te po jedna osoba iz Hrvatske Dubice, Hrvatske Kostajnice, Martinske Vesi i Gvozda.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđeno je 60 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a jedna osoba je preminula. U Bjelovaru je zabilježeno 46 novih slučajeva zaraze koronavirusom, u Čazmi i Grubišnom Polju po pet, tri novooboljele osobe su iz Garešnice, a jedna novozaražena osoba iz Daruvara.

Novih 97 osoba zaraženo je covidom-19 u Koprivničko-križevačkoj županiji u kojoj je trenutno aktivan 301 slučaj zaraze.

U Karlovačkoj županiji je 95 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2,  a 638 osoba je u samoizolaciji. Iz Karlovca je 67 novooboljelih, u Ogulinu ih je osam, Dugoj Resi i Josipdolu po pet, Bariloviću četiri, Draganić ima dva slučaja, a po jedan Ozalj, Slunj, Netretić i Tounj.

DALMACIJA  

Splitsko-dalmatinska županija broji novih 160 osoba pozitivnih na covid infekciju nakon 903 obrađena testa. Među novozaraženim osobama najviše ih je iz Splita (66), Kaštela (14) i Trogira (10).

Nove 44 osobe zaražene su koronavirusom u Zadarskoj županiji, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite. Novih 26 osoba zaraženo je u Zadru, pet u Poličniku, po dvije u Lišanima Ostrovičkim, Pakoštanima i Viru, a po jedna osoba izolaciju provodi u Benkovcu, Biogradu, Gračacu, Kalima, Obrovcu, Polači i Vrsima.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je 57 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a oporavilo se 58 osoba. Zaraženo je 26 osoba muškog i 31 ženskog spola i to 23 iz Dubrovnika, 16 iz Ploča, pet iz Kule Norinske, četiri iz Metkovića, tri iz Župe dubrovačke, dvije iz Konavala te po jedna iz Opuzena, Smokvice, Trpnja i s Mljeta.

SLAVONIJA 

Od posljedica zaraze koronavirusom u posljednja 24 sata umrle su dvije osobe s područja Osječko-baranjske županije, a potvrđeno je 90 novih slučajeva zaraze. Testirana su 602 uzorka, a zaraza je potvrđena kod najviše osoba s područja Osijeka, njih 34, a slijede Đakovo s 11 i Našice s osam novozaraženih.

Na području Virovitičko-podravske županije testiran je 121 uzorak i zabilježeno 32 slučaja zaraze koronavirusom, a jedna je žena u dobi od 81 godine preminula. U Virovitici je 17 novozaraženih, Slatini tri, Orahovici, Voćinu, Špišić Bukovici i Gradina po dva novozaražena, a u Lukaču. Pitomači, Čačincima i Suhopolju po jedan.

Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije potvrdio je 38 novih slučajeva zaraze koronavirusom u županiji i dvoje umrlih osoba, koje su bile pozitivne na koronavirus.

Stožer civilne zaštite Požeško-slavonske županije potvrdio je 21 novi slučaj zaraze koronavirusom. U toj županiji trenutno je 309 osoba bolesno od covida-19, od kojih je 18 na bolničkom liječenju.

ISTRA I PRIMORJE 

Nova 24 slučaja zaraze koronavirusom potvrđena su u Istri, izvijestio je u četvrtak istarski Stožer Civilne zaštite.

Na području Primorsko-goranske županije 141 je novopozitivna osoba na koronavirus, provedeno je 1349 testiranja, pa je udio novozaraženih 10,5 posto. Velika većina novooboljelih, 108, je s područja Rijeke i okolnih općina i gradova, 20 je iz Liburnije, pet iz crikveničko-vinodolske regije, tri s Raba, dva s Krka te po jedan s Cresa, Lošinja i Gorskog kotara. Među njima iz skupine radnog aktivnog stanovništva je 68 novozaraženih, 59 su mlađe, a 14 starije osobe.

U Ličko-senjskoj županiji 34 je novozaraženih koronavirusom, 20 je njih iz Gospića, četiri iz Otočca, po tri iz Senja i Korenice, dva iz Donjeg Lapca i po jedan iz Karlobaga i Perušića. U posljednja 24 sata provedeno je testiranje nad 119 osoba.

SJEVERNA HRVATSKA  

Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirane su 42 novopozitivne osobe na koronavirus. Oporavile su se tri osobe pa je trenutno u županiji 333 aktivnih slučajeva covida-19.  U samoizolaciji se nalazi 469 osoba.

Na području Međimurske županije zabilježeno je 26 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

U Varaždinskoj županiji potvrđeno je 116 novih slučajeva zaraze koronavirusom, nakon što je testirano 476 osoba, a dominantno obolijevaju necijepljene osobe. U Općoj bolnici Varaždin na liječenju su 72 pacijenta, od kojih su četiri u jedinici intenzivnog liječenja na respiratoru.

Hrvatska
Ostalo