KORONA PO ŽUPANIJAMA: Pogledajte odakle dolaze novi slučajevi zaraze

Aktualna epidemiološka situacija

SREDIŠNJA HRVATSKA

Na području Zagrebačke županije 16 novih osoba pozitivno je na koronavirus, po troje s područja Samobora i Svete Nedelje, po dvoje iz Zaprešića i Ivanić-Grada te po jedna u Dugom Selu, Brdovcu, Bistri, Jakovlju, Klinča Selima i Stupniku. Ozdravilo je 13 osoba, a trenutno je aktivno 125 slučajeva zaraze.

U Zagrebu je 96 novozaraženih koronavirusom, ozdravile su 33 osobe, a trenutno je aktivno 299 slučajeva zaraze.

Na području Sisačko-moslavačke županije zabilježeno je 14 novozaraženih koronavirusom, šest s područja Siska, četiri osobe su iz Lekenika, tri iz Kutine, a jedna je iz Petrinje.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđena su četiri nova slučaja zaraze koronavirusom, svi iz Bjelovara. Na opservaciji su četiri pacijenta, a u samoizolaciji 80 stanovnika.

U Karlovačkoj županiji otkriveno je novih sedam slučajeva zaraze koronavirusom, četiri s područja Karlovca, dva s područja Duge Rese te jedan s područja Ogulina. Na bolničkom liječenju su dvije osobe, a u samoizolaciji 118 stanovnika.

SLAVONIJA

Od 60 jučer testiranih na koronavirus u Virovitičko-podravskoj županiji, nijedna osoba nije bila pozitivna na SARS-CoV-2 virus.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji jedna je novozaražena osoba, i to s područja Gunje. Na bolničkom liječenju su dvije osobe, a u samoizolaciji je 196 stanovnika.

U Brodsko-posavskoj županiji sedam je novozaraženih, na bolničkom liječenju su dvije osobe, a u samoizolaciji 84 stanovnika.

Požeško-slavonska županija nema novozaraženih, aktivna su četiri bolesnika, a u samoizolaciji su 64 osobe.

DALMACIJA

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je pet novih slučajeva zaraze koronavirusom, a oporavilo se 14 osoba. Među novozaraženima, dvije osobe su iz Dubrovnika te po jedna iz Konavala, Trpnja i Vele Luke.

U Zadarskoj je županiji 37 novozaraženih, a od bolesti se oporavilo 36 osoba. Među novozaraženima, desetero je u Zadru, šestero u Benkovcu, četvero u Poličniku, po troje u Biogradu i Bibinjama, po dvije osobe u Posedarju, Povljani i Sukošanu te po jedna u Novigradu, Obrovcu, Sv. Filipu i Jakovu, Škabrnji i Tkonu.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji je 79 novozaraženih, najviše ih je iz Solina (10) te devet iz Kaštela, osam iz Dugopolja i po sedam iz Sinja i Makarske. Na bolničkom liječenju je 38 bolesnika, a u samoizolaciji 1 180 stanovnika.

ISTRA I PRIMORJE

U Istri je evidentirano sedam novozaraženih, oporavile su se dvije osobe, a trenutno je aktivno 27 slučajeva zaraze.

U Primorsko-goranskoj županiji 14 je novozaraženih, devet iz Rijeke ili okolice, po dvoje s otoka Krka i Lošinja te jedno s crikveničkog područja. Ozdravilo je šest osoba, a trenutno su aktivna 72 slučaja zaraze.

Na području Ličko-senjske županije 11 je novozaraženih, sedam s područja Gospića, tri s područja Senja i jedna osoba s područja Novalje. Na bolničkom liječenju je pet osoba, a u samoizolaciji 110 stanovnika.

SJEVERNA HRVATSKA

U Međimurskoj županiji devet je novih slučajeva zaraze koronavirusom, a trenutno je aktivno 20 bolesnika.

Na području Krapinsko-zagorske županije šest je novozaraženih, oporavila se jedna osoba pa su 22 trenutno aktivna slučaja zaraze.

U Varaždinskoj županiji potvrđena su četiri nova slučaja zaraze koronavirusom, oporavilo se šest osoba, a broj aktivnih slučajeva je 19.

Hrvatska