KORONA PO ŽUPANIJAMA: Pogledajte odakle dolaze novi slučajevi zaraze

Aktualna epidemiološka situacija

SREDIŠNJA HRVATSKA 

Na području Zagrebačke županije zabilježeno je 25 novooboljelih osoba od koronavirusa, a ozdravilo je 39 osob. Pet osoba zaraženo je u Samoboru, četiri u Velikoj Gorici, tri u Zaprešiću i Jastrebarskom, po dvije u Svetoj Nedelji, Ivanić-Gradu, Dugom Selu i općini Bistra te po jedna u općinama Pušća i Dubravica.

Prema podatcima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo u Zagrebu je 76 novooboljelih osoba od koronavirusa, izvijestio je Nastavni zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđeno je 14 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Devet novozaraženih osoba s područja je grada Bjelovara, po dva nova slučaja zaraze koronavirusom zabilježena su na područjima općina Rovišće i Šandrovac, a jedna novooboljela osoba s područja je općine Berek.

Na području Koprivničko-križevačke županije potvrđeno je sedam novih slučaja bolesti COVID-19. Trenutno je aktivno 50 slučajeva bolesti COVID-19, ozdravile su četiri osobe, a na bolničkom liječenju nalaze se dvije osobe.

Nakon višednevnoga porasta broja novozaraženih, na području Sisačko-moslavačke županije nije zabilježen nijedan slučaj novooboljelih osoba od zarazne bolesti covid-19.

U Karlovačkoj županiji PCR testovima otkriveno je novih 16 slučajeva zaraze korona virusom, što je u odnosu na ukupno 66 testiranih osoba 24,24 posto pozitivnih nalaza testa. Od 16 novozaraženih osoba, kako je priopćio u nedjelju Županijski stožer Civilne zaštite, 12 osoba je s područja Karlovca, dvije su s područja Duge Rese, te po jedna s područja Ozlja i Josipdola.

DALMACIJA 

Na području  Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 2018 obrađenih testova, 101 novooboljela osoba pozitivna je na Covid infekciju. Među novooboljelim osobama najviše ih je iz Splita (22), Sinja (12), te po devet iz Imotskog i Kaštela.

U Zadarskoj je županiji 18 novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestio je Županijski stožer Civilne zaštite. Novooboljelih je devetero u Zadru, po dvoje u Poličniku i Sv. Filipu i Jakovu te po jedna osoba u Biogradu, Polači, Ražancu, Sukošanu i Škabrnji.

Na području Šibensko-kninske županije tri su osobe oboljele od COVID-19 infekcije, a sve tri su iz Šibenika. Trenutno je 96 aktivnih slučajeva oboljenja od COVID-19 infekcije.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je pet novih slučajeva zaraze koronavirusom, a oporavilo se šest osoba. Zaraženo je pet osoba ženskog spola i to dvije iz Dubrovnika te po jedna iz Konavala, Orebića i Vele Luke. Od šest oporavljenih osoba pet je iz Dubrovnika te jedna iz Metkovića.

SLAVONIJA 

Novih 27 slučajeva zaraze koronavirusom potvrđeno je, u Osječko-baranjskoj županiji. Najviše novozaraženih osoba, njih 11, je s područja grada Osijeka,  te po tri s područja gradova Đakova i Valpova.

ISTRA I PRIMORJE 

Dvije novozaražene osobe potvrđene su u Istri nakon što je ispitano 228 uzoraka briseva na COVID-19, dok je u pulskoj bolnici umrla 94-godišnja COVID-19 pozitivna osoba s pridruženim kroničnim bolestima.

Na području Primorsko-goranske županije od testiranih 4319 uzoraka, pozitivnih je bilo 15, a 10 osoba je ozdravilo.

SJEVERNA HRVATSKA 

Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirane su četiri nove osobe pozitivne na koronavirus. Oporavila se jedna nova osoba pa je trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze osoba s područja Krapinsko-zagorske županije 58.

U Međimurju je potvrđeno 11 novih slučajeva zaraze koronaviruosm, a u posljednjih sedam dana udio pozitivnih u testiranima PCR metodom je 6,99 posto, priopćili su iz Županijskog stožera Civilne zaštite.

U Varaždinskoj županiji potvrđeno je sedam novih slučajeva zaraze koronavirusom nakon što je testirana 181 osoba. U Općoj bolnici Varaždin na liječenju je pet pacijenta s težom kliničkom slikom. Oporavilo se osam osoba i broj aktivnih slučajeva je 37.

Hrvatska