KORONA PO ŽUPANIJAMA: Ovo su najnovije brojke novozaraženih

Pristižu izvješća županijskih stožera civilne zaštite

SREDIŠNJA HRVATSKA

Na području Zagrebačke županije 91 nova osoba pozitivna je na koronavirusom, ozdravila su 93 bolesnika, a trenutno je aktivno 690 slučajeva zaraze. Među novozaraženima, 16 osoba je iz Velike Gorice, 15 iz Samobora, 10 iz Svete Nedelje, devet iz Ivanić-Grada, sedam iz Dugog Sela, po pet iz Zaprešića, Vrbovca, Stupnika i Kloštar Ivanića, tri iz Rugvice, po dvije iz Brdovca i Brckovljana te po jedna iz Jastrebarskog, Svetog Ivana Zeline, Jakovlja, Dubravice, Klinča Sela, Orlea i Rakovca.

U Zagrebu su u protekla 24 sata utvrđene 392 osobe pozitivne na covid-19, oporavilo se 130 bolesnika, a trenutno u gradu ima 1543 aktivna slučaja zaraze.

Na području Sisačko-moslavačke županije zabilježeno je 27 novih slučajeva zaraze koronavirusom, osam iz Kutine, pet iz Siska, četiri iz Petrinje, tri iz Novske, po dva iz Popovače i Hrvatske Kostajnice te po jedan iz Gline, Dvora i Lekenika.

U Koprivničko-križevačkoj županiji je 81 novozaraženi, na bolničkom liječenju je sedam osoba, ozdravilo je 11 bolesnika, a trenutno su aktivna 204 slučaja zaraze.

SLAVONIJA

U Osječko-baranjskoj županiji je 87 novozaraženih, na bolničkom liječenju su 33 pacijenta, a u samoizolaciji je 486 stanovnika. Najviše novozaraženih, njih 46, s osječkog je područja, devet s područja Đakova te šest s područja Našica.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji su 42 novozaražene osobe, šest iz Vukovara, četiri iz Gradišta, po troje iz Županje, Vinkovaca, Starih Mikanovaca, Komletinaca, po dvije iz Andrijaševaca, Babine Grede, Drenovaca, Jarmine, Petrovaca, Rajevog Sela, Retkovaca te po jedna iz Đurića, Iloka, Ivankova, Nijemaca, Novih Mikanovaca i Vrbanje. Na bolničkom liječenju su 22 pacijenta, a u samoizolaciji je 197 stanovnika.

DALMACIJA

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji su 74 nova slučaja zaraze koronavirusom, na bolničkom liječenju su 22 pacijenta, u samoizolaciji su 904 stanovnika, a oporavilo se 20 bolesnika. Zaraženo su 33 osobe iz Dubrovnika, 11 iz Župe dubrovačke, osam iz Konavala, šest iz Stona, četiri iz Ploča, tri iz Dubrovačkog primorja, po dvije iz Orebića i Vele Luke te po jedna iz Blata, Korčule, Kule Norinske, Metkovića i s Lastova.

U Šibensko-kninskoj županiji su 52 novozaražene osobe, na bolničkom liječenju je 19 pacijenata, u samoizolaciji je 388 stanovnika, a trenutno su aktivna 154 slučaja zaraze. Među novozaraženima, 31 osoba je iz Šibenika, sedam iz Vodica, pet iz Pirovca, četiri iz Tribunja i po jedna osoba iz Knina, Drniša, Skradina, Murtera i Primoštena.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji je 310 novozaraženih, na bolničkom liječenju je 97 pacijenata, a u samoizolaciji su 1 384 stanovnika. Među novozaraženima, najviše ih je iz Splita (127), Solina (34), Kaštela (26), Sinja (17), Vrgorca (12), Trilja (11) i Omiša (10).

U Zadarskoj županiji je 58 novozaraženih, na bolničkom liječenju je 29 pacijenata, u samoizolaciji je 706 stanovnika, dok se od bolesti oporavilo 37 osoba te je broj aktivnih slučajeva trenutno 238. Među novozaraženima, 29 osoba je u Zadru, šestero u Benkovcu, po petero u Poličniku i Sv. Filipu i Jakovu, četvero u Škabrnji, troje u Stankovcima, dvoje u Biogradu te po jedna osoba u Bibinjama, Obrovcu, Pagu i Sukošanu.

ISTRA I PRIMORJE

Jedna je osoba preminula, a 23 su novozaražene u Ličko-senjskoj županiji: iz Gospića 13, iz Senja tri, iz Otočca, Novalje i Udbine po dvije te jedna iz Lovinca. Na bolničkom liječenju je 10 pacijenata, u samoizolaciji je 238 stanovnika, a trenutno je aktivno 108 slučajeva zaraze.

U Istarskoj županiji 22 nove osobe zaražene su koronavirusom, na bolničkom liječenju je 19 pacijenata, ozdravile su 22 osobe, a u samoizolaciji je trenutno 785 stanovnika.

U Primorsko-goranskoj županiji je 110 novozaraženih, na bolničkom liječenju je 30 pacijenata, oporavilo se 56 bolesnika, a trenutno je aktivan 631 slučaj zaraze.

SJEVERNA HRVATSKA

Međimurska županija ima 30 novozaraženih, na bolničkom liječenju je devet pacijenata, oporavilo se pet osoba, a trenutno je aktivan 101 slučaj zaraze.

U Varaždinskoj županiji je 80 novozaraženih, na bolničkom liječenju je 29 pacijenata, oporavilo se 29 osoba te je broj aktivnih slučajeva zaraze trenutno 275.

U Krapinsko-zagorskoj županiji su 53 nove osobe zaražene koronavirusom, na bolničkom liječenju je osam pacijenata, u samoizolaciji je 311 stanovnika, dok se oporavilo 14 osoba te je trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze 210.

Hrvatska