KORONA PO ŽUPANIJAMA: Ovo su današnje brojke novozaraženih

Pristižu izvješća županijskih Stožera civilne zaštite

SREDIŠNJA HRVATSKA

Na području Zagrebačke županije dvije su nove osobe pozitivne na koronavirus, po jedna iz Dugog Sela i Pisarovine. Ozdravila su tri pacijenta te je trenutno aktivno 15 slučajeva zaraze.

U Sisačko-moslavačkoj županiji zabilježena je samo jedna novozaražena osoba, i to na području Siska.

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije nema potvrđenih novih slučaja zaraze koronavirusom, na bolničkom liječenju također nema pacijenata, na opservaciji je devet, a u samoizolaciji 82.

Na području Koprivničko-križevačke županije potvrđena su četiri nova slučaja zaraze koronavirusom, na bolničkom liječenju je pet osoba, a trenutno je aktivno deset bolesnika.

SLAVONIJA

U Osječko-baranjskoj županiji potvrđena su četiri nova slučaja zaraze koronavirusom, na bolničkom liječenju su tri osobe, a u samoizolaciji je 328 stanovnika.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji tri nove osobe pozitivne su na koronavirus, dvije iz Vinkovaca i jedna osoba iz Privlake. Na bolničkom liječenju su četiri osobe, dok je u samoizolaciji 251 stanovnik.

DALMACIJA

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je devet novih slučajeva zaraze koronavirusom, dok se oporavilo pet osoba. Među novozaraženima, šest osoba je iz Dubrovnika te po jedna iz Konavala, Stona i Ploča.

Na području Šibensko-kninske županije sedam je novozaraženih, na bolničkom liječenju je također sedam osoba, dok je u samoizolaciji 279 stanovnika. Aktivnih slučajeva zaraze je 29.

U Zadarskoj je županiji potvrđeno 40 novih slučajeva zaraze koronavirusom, u Općoj bolnici Zadar umro je jedan pacijent, a oporavilo se 29 ljudi. Među novozaraženima, 30 osoba izolaciju provodi na području Zadra, po dvije osobe u Ninu i Sukošanu te po jedna Jasenicama, Kalima, Pašmanu, Poličniku, Škabrnji i Tkonu.

Koronavirusom je na području Splitsko-dalmatinske županije zaraženo 11 osoba, na bolničkom liječenju je pet pacijenata, a u samoizolaciji 908 stanovnika. Među novozaraženima, iz Splita je osam osoba te po jedna iz Hvara, Trogira i Jelse.

ISTRA I PRIMORJE

U Primorsko-goranskoj županiji potvrđena je zaraza koronavirusom kod 15 osoba, ozdravile su tri osobe, pa su trenutno aktivna 134 slučaja covida-19.

SJEVERNA HRVATSKA

U Varaždinskoj županiji potvrđena su četiri nova slučaja zaraze koronavirusom, a umrle su dvije osobe. Oporavile su se tri osobe pa je trenutni broj aktivnih slučajeva 45.

U Međimurskoj županiji potvrđeno je sedam novih slučajeva zaraze koronavirusom, oporavilo se pet osoba pa je trenutni broj pozitivnih osoba 27.

Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirana je jedna nova osoba pozitivna na koronavirus, na bolničkom liječenju je jedan pacijent, a u samoizolaciji 18 stanovnika. Trenutno je aktivno pet slučajeva zaraze.

Hrvatska