KORONA PO ŽUPANIJAMA: Ovim brojkama ulazimo u novi tjedan

Aktualna epidemiološka situacija

SREDIŠNJA HRVATSKA

Na području Zagrebačke županije 18 novih osoba pozitivno je na koronavirus, pet iz Velike Gorice, tri iz Svete Nedelje, po dvije iz Vrbovca i Jakovlja te po jedna iz Samobora, Zaprešića, Jastrebarskog, Ivanić-Grada, Svetog Ivana Zeline i Bistre. Ozdravilo je 15 osoba, a trenutno su aktivna 132 slučaja zaraze.

U Zagrebu je zabilježeno 13 novih slučajeva zaraze koronavirusom, ozdravilo je 40 osoba, a aktivno je 260 bolesnika.

Na području Sisačko-moslavačke županije nisu zabilježeni novi slučajevi zaraze koronavirusom.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđena su tri nova slučaja zaraze koronavirusom, po jedan iz Bjelovara, Grubišnog Polja i Nove Rače. Na opservaciji je sedam pacijenata, a u samoizolaciji 89 stanovnika.

U Karlovačkoj županiji su dva nova slučaja zaraze, oba u Karlovcu. Na bolničkom liječenju je pet osoba, a u samoizolaciji je 100 osoba.

SLAVONIJA

U Vukovarsko-srijemskoj županiji nema novozaraženih, na bolničkom liječenju su dvije osobe, a u samoizolaciji 209 stanovnika.

U Virovitičko-podravskoj županiji testirane su dvije osobe i nijedna nije bila pozitivna na koronavirus.

Stožeri civilne zaštite Brodsko-posavske i Požeško-slavonske županije izvijestili su da na njihovom području nema novozaraženih koronavirusom, a slavonsko-brodska policija je otkrila tri krivotvorena negativna PCR testa na koronavirus.

DALMACIJA

Na području Šibensko-kninske županije jedna osoba s područja općine Unešić pozitivna je na koronavirus. Na bolničkom liječenju je 16 pacijenata, u samoizolaciji 189 stanovnika, a aktivna su 44 slučaja zaraze.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježena su četiri nova slučaja zaraze koronavirusom, oporavilo se 15 bolesnika, a preminula je jedna osoba. Među novozaraženima, dvije osobe su iz Dubrovnika te po jedna iz Konavala i Metkovića.

U Zadarskoj županiji nema novozaraženih, a jedna je osoba preminula. Na bolničkom liječenju je 13 pacijenata, oporavile su se 53 osobe, a pod aktivnim je nadzorom 641 stanovnik.

Na području Splitsko-dalmatinske županije je šest novozaraženih, pet iz Splita i jedno iz Omiša. Na bolničkom liječenju je 35 pacijenata, a u samoizolaciji su 1 162 stanovnika.

ISTRA I PRIMORJE

U Istarskoj županiji jedna je novozaražena osoba, oporavilo se šest bolesnika, a trenutno je aktivno 17 slučajeva zaraze. Na bolničkom liječenju se devet osoba, a u samoizolaciji 418 stanovnika.

U Primorsko-goranskoj županiji troje je novozaraženih, ozdravile su četiri osobe, a trenutno su aktivna 73 slučaja zaraze.

U Ličko-senjskoj županiji deset je novozaraženih, četiri osobe iz Gospića te po dvije iz Perušića, Otočca i Udbine. Na bolničkom liječenju je šest pacijenata, a u samoizolaciji 86 osoba.

SJEVERNA HRVATSKA

U Međimurskoj županiji zabilježen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, oporavile su se dvije osobe, a broj aktivnih slučajeva zaraze je devet.

U Varaždinskoj županiji zabilježena je jedna novozaražena osoba koronavirusom, oporavile su se dvije osobe te je broj aktivnih slučajeva 23.

Na području Krapinsko-zagorske županije nema novozaraženih, oporavila se jedna osoba, a aktivno je 16 slučajeva zaraze.

Hrvatska