KORONA PO ŽUPANIJAMA: Novi tjedan, nove brojke

Pristižu izvješća županijskih stožera civilne zaštite

SREDIŠNJA HRVATSKA

U Zagrebačkoj županiji šest novih osoba pozitivno je na koronavirus, po dvije iz Svete Nedelje i Zaprešića, a po jedna iz Velike Gorice i Brdovca. Ozdravilo je sedam bolesnika, a trenutno je aktivan 81 slučaj zaraze.

U Zagrebu je zabilježeno 11 novozaraženih, oporavilo se 57 osoba, a u gradu je trenutno aktivno 213 slučajeva zaraze.

Na području Sisačko-moslavačke županije nisu zabilježeni novi slučajevi zaraze koronavirusom.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji nema novih slučajeva zaraze koronavirusom, na opservaciji su četiri pacijenta, a u samoizolaciji je 99 stanovnika.

U Karlovačkoj županiji nema novih osoba zaraženih koronavirusom, na bolničkom liječenju je šest pozitivnih pacijenata, a u samoizolaciji 78 stanovnika.

SLAVONIJA

U Vukovarsko-srijemskoj županiji nema novozaraženih, na bolničkom liječenju su tri osobe, a u samoizolaciji je 221 stanovnika.

Nijednoj novoj osobi nije potvrđena zaraza koronavirusom u Virovitičko-podravskoj županiji, dok je na bolničkom liječenju još jedan pacijent.

U Brodsko-posavskoj županiji nema novozaraženih, na bolničkom liječenju nema covid pacijenata, a u samoizolaciji je 113 osoba.

Stožer civilne zaštite Požeško-slavonske županije potvrdio je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

Na području ove županije u evidenciji su četiri osobe pozitivne na koronavirus i sve četiri se liječe kod kuće.

DALMACIJA

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je pet novih slučajeva zaraze koronavirusom, a oporavilo se dvadeset osoba. Među novozaraženima, dvije osobe su iz Dubrovnika, jedna iz Stona i Orebića te jedna koja nema prebivalište u županiji.

Na području Splitsko-dalmatinske županije četvero je novozaraženih, a jedna je osoba preminula. Među novozaraženima, tri su osobe iz Splita i jedna iz Visa.

U Zadarskoj je županiji jedna osoba zaražena koronavirusom, a u Općoj bolnici Zadar preminule su dvije. Od bolesti se oporavilo 26 osoba, a pod aktivnim su nadzorom 664 stanovnika.

ISTRA I PRIMORJE

U Istri je potvrđen jedan slučaj zaraze koronavirusom, na bolničkom liječenju je osam osoba, a u samoizolaciji 354 stanovnika. Aktivan je 21 slučaj zaraze.

Zaraza koronavirusom potvrđena je kod tri osobe u Primorsko-goranskoj županiji, ozdravilo je osam bolesnika, a trenutno je aktivno 86 slučajeva zaraze.

U Ličko-senjskoj županiji osam je novozaraženih: pet iz Gospića, dvoje iz Perušića te jedno iz Otočca. U samoizolaciji su 93 stanovnika, a aktivan je 21 slučaj zaraze.

SJEVERNA HRVATSKA

U Varaždinskoj županiji nema novih slučajeva zaraze koronavirusom, oporavila se jedna osoba, a aktivno je 19 slučajeva zaraze.

U Krapinsko-zagorskoj županiji nema novih slučajeva zaraze koronavirsuom niti novih oporavaka, pa je trenutno sedam aktivnih bolesnika na tom području.

U Međimurskoj županiji nema novozaraženih, iz bolnice je otpušten posljednji pacijent, a trenutno je aktivno sedam slučajeva zaraze.

Hrvatska