KORONA PO ŽUPANIJAMA: Novi tjedan, nove brojke

Pristižu prva ovotjedna izvješća županijskih Stožera civilne zaštite

SREDIŠNJA HRVATSKA

Na području Zagrebačke županije nema novih slučajeva zaraze koronavirusom, ozdravile su dvije osobe, a trenutno je aktivan 21 bolesnik.

U Zagrebu su zabilježena tri novozaražena, oporavilo se 10 osoba, a trenutno je aktivno 60 slučajeva.

Na području Sisačko-moslavačke županije zaraza koronavirusom potvrđena je kod jedne osobe na području Popovače.

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije nema potvrđenih novih slučaja zaraze koronavirusom, na bolničkom liječenju je jedan pacijent, na opservaciji šest, a u samoizolaciji je 80 stanovnika.

U Karlovačkoj županiji nema novih slučajeva covida, bolnički se liječe još četiri pacijenta, a u samoizolaciji je 135 osoba.

SLAVONIJA

U Osječko-baranjskoj županiji nema novozaraženih, na bolničkom liječenju su dva pacijenta, a u samoizolaciji 398 osoba.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji dvoje je novozaraženih, a zabilježen je i jedan smrtni slučaj. Novi slučajevi zaraze otkriveni su u Otoku.

Stožeri civilne zaštite Brodsko-posavske i Požeško-slavonske županije izvijestili su da na njihovom području nema novih slučajeva zaraze covidom-19.

DALMACIJA

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježena su tri nova slučaja zaraze koronavirusom, dok su se oporavile dvije osobe. Među novozaraženima, dvije osobe su iz Dubrovnika, a jedna iz Župe dubrovačke.

Na području Šibensko-kninske županije utvrđena su tri nova slučaja zaraze koronavirusom, na bolničkom liječenju je osam pacijenata, a u samoizolaciji 192 stanovnika. Aktivan je 41 slučaj zaraze.

U Zadarskoj županiji zabilježena je jedna novozaražena osoba, oporavila su se 52 pacijenta, a trenutno je aktivno 117 slučajeva zaraze.

Na području Splitsko-dalmatinske županije utvrđene su dvije nove osobe s koronavirusom, po jedna iz Splita i Kaštela. Na bolničkom liječenju su četiri pacijenta, a 910 osoba je u samoizolaciji.

ISTRA I PRIMORJE

Nema novih slučajeva zaraze koronavirusom u Istri, ozdravila je jedna osoba te su trenutno na tom području tri aktivna bolesnika.

U Ličko-senjskoj županiji nema novozaraženih, na bolničkom liječenju su dva pacijenta koji su ujedno jedina dva aktivna slučaja na tom području.

U Primorsko-goranskoj županiji potvrđen je koronavirus kod jedne osobe, ozdravilo je 10 ljudi pa je sada aktivno 111 slučajeva zaraze.

SJEVERNA HRVATSKA

U Varaždinskoj županiji nema novozaraženih, oporavile su se dvije osobe, a trenutno je aktivno 35 slučajeva zaraze.

U Međimurskoj županiji nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, oporavile su se dvije osobe te je ukupan broj pozitivnih 18.

U Krapinsko-zagorskoj županiji nije evidentiran ni jedan novi slučaj zaraze, nema ni oporavljenih osoba te je trenutno aktivno osam bolesnika.

Hrvatska