KORONA PO ŽUPANIJAMA: Novi tjedan, nove brojke

Pristižu izvješća županijskih stožera civilne zaštite

SREDIŠNJA HRVATSKA

Na području Zagrebačke županije 79 novih osoba pozitivno je na koronavirus, ozdravio je 131 bolesnik, a trenutno je aktivno 1160 slučajeva zaraze. Među novozaraženima, 12 osoba je iz Dugog Sela, 11 iz Vrbovca, 10 iz Velike Gorice, po šest iz Svete Nedelje i Bistre, po pet iz Svetog Ivana Zeline i Dubrave, četiri iz Brdovca, tri iz Jastrebarskog, po dvije iz Samobora, Ivanić-Grada, Križa, Rugvice i Farkaševca te po jedna iz Zaprešića, Klinča Sela, Stupnika, Preseke, Rakovca, Gradeca i Bedenice.

U Zagrebu je zaraza koronavirusom potvrđena kod 87 novih osoba, oporavilo se 375 bolesnika, a trenutno je aktivno 2513 slučajeva zaraze.

Na području Sisačko-moslavačke županije zabilježeno je sedam novih slučajeva zaraze koronavirusom, tri iz Novske, a po jedan iz Kutine, Popovače, Lipovljana i Lekenika.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji su četiri novozaražene osobe, po jedna iz Bjelovara, Grubišnog Polja, Garešnice i Velikog Grđevca. Na bolničkom liječenju su 22 pacijenata, na promatranju je njih 10, a u samoizolaciji su 623 stanovnika.

SLAVONIJA

U Osječko-baranjskoj županiji je 13 novozaraženih, osam s osječkog područja, dok u ostalih pet mjesta ima po jedna novozaražena osoba. Na bolničkom liječenju je 45 pacijenata, a u samoizolaciji je 701 stanovnik.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji jedan je novi slučaj zaraze, i to iz Vukovara. Na bolničkom liječenju su 23 pacijenta, a u samoizolaciji je 396 stanovnika.

Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije izvijestio je u o 18 novih slučajeva zaraze koronavirusom i jednoj umrloj osobi pozitivnoj na covid, a požeško-slavonski Stožer civilne o četiri nova slučaja zaraze u toj županiji.

DALMACIJA 

Zaraza koronavirusom potvrđena je kod novih devet osoba u Splitsko-dalmatinskoj županiji u protekla 24 sata. Županijski Nastavni zavod za javno zdravstvo testirao je ukupno 320 uzoraka, a infekcija je potvrđena kod sedam osoba iz Splita te po jednoj iz Podstrane i Postira.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji je troje novozaraženih, dvoje iz Župe dubrovačke i jedno iz Dubrovnika. Na bolničkom liječenju su 22 pacijenta, u samoizolaciji je 440 stanovnika, a oporavilo se 16 osoba.

U Zadarskoj županiji je četvero novozaraženih, troje iz Zadra i jedno iz Benkovca. Na bolničkom liječenju je 35 pacijenata, oporavila su se 33 bolesnika, dok je pod aktivnim nadzorom 590 stanovnika.

ISTRA I PRIMORJE 

Na području Istarske županije potvrđeno je troje novozaraženih nakon što je u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo ispitan 61 uzorak brisa na covid.

U Ličko-senjskoj županiji je 31 novozaraženi: 12 iz Senja, devet iz Gospića, četiri iz Korenice, tri iz Otočca, dva iz Novalje te jedan iz Vrhovine. Na bolničkom liječenju je devet pacijenta, u samoizolaciji je 237 stanovnika, a trenutno je aktivno 90 slučajeva zaraze.

U Primorsko-goranskoj županiji potvrđeno je petero novozaraženih osoba koronavirusom, a testirano je 510 osoba. Iz Rijeke i okolice je četvero novooboljelih, a jedna osoba je iz Gorskog kotara.

SJEVERNA HRVATSKA

U Varaždinskoj županiji je 17 novozaraženih, na bolničkom liječenju je 67 pacijenata, oporavilo se 37 bolesnika, a trenutno je aktivno 295 slučajeva zaraze.

U Međimurskoj županiji tijekom vikenda zabilježeno je šest novozaraženih, na bolničkom liječenju je 27 pacijenata, oporavilo se 19 osoba, a trenutno su aktivna 182 slučaja zaraze.

U Krapinsko-zagorskoj županiji su tri nova slučaja zaraze, dva u Oroslavju i jedan u Đurmancu. Na bolničkom liječenju je 27 pacijenta, u samoizolaciji su 434 stanovnika, oporavilo se 27 osoba, a trenutno je aktivno 248 slučajeva zaraze.

Hrvatska