KORONA PO ŽUPANIJAMA: Novi dan, nove brojke

Zbrajaju se novi slučajevi zaraze

SREDIŠNJA HRVATSKA

Na području Zagrebačke županije je 13 novozaraženih, ozdravilo je 138 osoba, a trenutno je aktivan 971 slučaj zaraze. Među novozaraženima, tri osobe su iz Samobora, dvije iz Zaprešića te po jedna iz Svete Nedelje, Jastrebarskog, Velike Gorice, Dugog Sela, Jakovlja, Pušće, Stupnika i Rakovca.

Kod 299 osoba na području Zagreba potvrđena je zaraza koronavirusom, oporavilo se 307 bolesnika, a u gradu je trenutno aktivno 2029 slučajeva zaraze.

Na području Sisačko-moslavačke županije zabilježeno je 38 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Među novozaraženima, 18 osoba je iz Siska, pet ih je iz Petrinje, tri su iz Kutine, po dvije iz Lekenika, Sunje, Popovače i Novske te po jedna osoba iz Lipovljana, Hrvatske Kostajnice, Dvora i Martinske.

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije je 11 novozaraženih: sedam iz Bjelovara te po jedan iz Daruvara, Čazme, Zrinskog Topolovca i Rovišća.

U Koprivničko-križevačkoj županiji je 25 novozaraženih, na bolničkom liječenju je 18 pacijenata, ozdravilo je 35 osoba, a trenutno je aktivno 215 slučajeva zaraze.

U Karlovačkoj županiji je 26 novozaraženih, 16 iz Karlovca, a po slučaj ili dva imaju još Ogulin, Duga Resa, Ozalj, Slunj, Vojnić, Cetingrad, Generalski Stol i Netretić. Na bolničkom liječenju je 28 pacijenata, a u samoizolaciji je 339 stanovnika.

SLAVONIJA

Preminule su dvije osobe, a 49 je novozaraženih u Osječko-baranjskoj županiji, na bolničkom liječenju je 46 pacijenata, a u samoizolaciji 999 stanovnika. Najviše novozaraženih osoba, njih 18, je s osječkog područja, 11 s područja Našica te devet s područja Đakova.

Jedna je osoba preminula, a 14 je novozaraženih u Vukovarsko-srijemskoj županiji: pet iz Vinkovaca, troje iz Vukovara, po dvoje iz Cerne i Županje te po jedan iz Borova i Gunje. Na bolničkom liječenju je 14 pacijenata, a u samoizolaciji je 335 stanovnika.

U Brodsko-posavskoj županiji je 37 novozaraženih, na bolničkom liječenju je 30 pacijenata, a u samoizolaciji je 512 stanovnika.

U Požeško-slavonskoj županiji su 43 novozaražene osobe, na bolničkom liječenju je osam pacijenata, u samoizolaciji je 516 stanovnika, a aktivno je 260 slučajeva zaraze.

DALMACIJA

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji su 32 novozaražene osobe: 13 iz Dubrovnika, šest iz Ploča, četiri iz Metkovića, po dvije iz Blata, Korčule i Slivnog te po jedna iz Konavala, Opuzena i Župe dubrovačke. Na bolničkom liječenju su 22 pacijenta, u samoizolaciji je 779 stanovnika, a oporavile su se 43 osobe.

Jedna je osoba preminula, a 126 je novozaraženih u Splitsko-dalmatinskoj županiji, na bolničkom liječenju je 19 pacijenata, a u samoizolaciji su 1392 stanovnika. Najviše novih slučajeva zaraze je u Splitu – 43, Sinju – 16, Kaštelima -11, Solinu deset, Trogiru devet te po pet u Hrvacama i Omišu.

U Zadarskoj županiji su 42 novozaražene osobe: 26 u Zadru, četiri u Biogradu, tri u Benkovcu, dvije u Poličniku te po jedna u Kolanu, Ninu, Pašmanu, Ražancu, Sv. Filipu i Jakovu i Škabrnji. Na bolničkom liječenju je 35 pacijenata, u samoizolaciji je 585 stanovnika, dok se u međuvremenu oporavilo 35 osoba te su trenutno aktivna 163 slučaja zaraze.

ISTRA I PRIMORJE

U Ličko-senjskoj županiji je pet novozaraženih, dvoje iz Novalje te po jedno iz Senja, Vrhovine i Korenice. Na bolničkom liječenju je osam pacijenata, u samoizolaciji je 207 stanovnika, a trenutno je aktivan 71 slučaj zaraze.

U Primorsko-goranskoj županiji su 74 novozaražene osobe, na bolničkom liječenju je 27 pacijenata, oporavilo se 45 bolesnika, a trenutno je aktivno 639 slučajeva zaraze.

Dvije su osobe preminule, a 25 je novozaraženih u Istarskoj županiji. Na bolničkom liječenju su 23 pacijenta, u samoizolaciji su 1564 stanovnika, a oporavilo se 16 osoba.

SJEVERNA HRVATSKA

U Varaždinskoj županiji je 10 novozaraženih, na bolničkom liječenju je 51 pacijent, oporavilo se 45 osoba, a trenutno je aktivno 227 slučajeva zaraze.

U Međimurskoj županiji je 27 novozaraženih, na bolničkom liječenju je 21 pacijent, oporavilo se 15 osoba, a trenutno je aktivno 146 slučajeva zaraze.

U Krapinsko-zagorskoj županiji je 27 novozaraženih, na bolničkom liječenju su 22 pacijenta, oporavilo se 29 osoba, a trenutno je aktivno 511 slučajeva zaraze.

Hrvatska