KORONA PO ŽUPANIJAMA: Novi dan, nove brojke

Aktualna epidemiološka situacija

SREDIŠNJA HRVATSKA

Na području Zagrebačke županije 63 nove osobe pozitivne su na koronavirus, oporavila su se 23 bolesnika, a trenutno je aktivno 355 slučajeva zaraze. Deset novih slučajeva zaraze otkriveno je na području Velike Gorice, devet u Samoboru, osam u Dugom Selu, po šest u Ivanić-Gradu, Vrbovcu i Kloštar Ivaniću, pet u Brckovljanima, tri u Jastrebarskom, po dva u Svetom Ivanu Zelini i Stupniku te po jedan u Zaprešiću, Brdovcu, Rugvici, Dubravi i Bedenici.

U Zagrebu je zabilježeno 185 novih slučajeva covida-19, oporavilo se 78 bolesnika pa su trenutno aktivna 834 slučaja zaraze.

Na području Sisačko-moslavačke županije zabilježeno je 15 novih slučajeva covida-19, po šest iz Siska i Petrinje te po jedan iz Gline, Dvora i Kutine.

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije potvrđeno je 20 novih slučaja zaraze koronavirusom, 16 s područja Bjelovara, tri iz Garešnice te jedan iz Velikog Grđevca. Na bolničkom liječenju je 11 pacijenata, na opservaciji njih devet, a u samoizolaciji su 292 stanovnika.

U Koprivničko-križevačkoj županiji je 19 novozaraženih, ozdravile su tri osobe, a trenutno su aktivna 53 slučaja zaraze.

U Karlovačkoj županiji je potvrđeno 26 novozaraženih: u Karlovcu devet, Ogulinu i Netretiću po četiri, Saborskom tri, Ribniku dva i po jedan u Dugoj Resi, Vojniću, Krnjaku i Lasinji. Na bolničkom liječenju je 15 osoba, a u samoizolaciji je 269 stanovnika.

SLAVONIJA

Na području Virovitičko-podravske županije potvrđeno je 15 novih slučajeva covida-19, devet iz Virovitice te po tri iz Slatine i Šipšić Bukovice, dok je na bolničkom liječenju sedam pacijenata.

Od posljedica zaraze koronavirusom umrla je jedna osoba s područja Osječko-baranjske županije, a potvrđena su 34 nova slučaja zaraze. Najviše novozaraženih, njih 10, s osječkog je područja, šest s područja Đakova i četiri s područja Belišća. Na bolničkom liječenju je 25 osoba, u samoizolaciji 326 stanovnika.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji 13 je novozaraženih, po tri iz Gradišta i Otoka, po dvoje iz Vinkovaca i Vukovara te po jedan iz Tovarnika, Račinovaca i Tordinaca. Na bolničkom liječenju je 13 osoba, a u samoizolaciji su 203 stanovnika.

U Brodsko-posavskoj županiji su 23 novozaražene osobe i jedan smrtni slučaj, na bolničkom liječenju je sedam pacijenata, a u samoizolaciji su 304 osobe.

U Požeško-slavonskoj županiji je troje novozaraženih, na bolničkom liječenju su tri pacijenta, a u samoizolaciji je 80 stanovnika. Aktivno je 38 slučajeva zaraze.

DALMACIJA

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je 39 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a oporavilo se 13 osoba. Zaražene su 23 osobe iz Dubrovnika, šest iz Korčule, po dvije iz Dubrovačkog primorja, Konavala, Lumbarde i Metkovića te po jedna iz Kule Norinske i Ploča. Na bolničkom liječenju je 30 osoba, a u samoizolaciji su 524 stanovnika.

U Zadarskoj su županiji utvrđena su 43 nova slučaja zaraze koronavirusom, a u Općoj bolnici Zadar umrle su dvije osobe. Sedamnaest novozaraženih izolaciju provodi u Zadru, petero u Benkovcu, četvero u Bibinjama, troje u Polači, po dvoje u Obrovcu, Poličniku, Privlaci, Ražancu i Sukošanu te po jedna osoba u Posedarju, Salima, Škabrnji i Vrsima. Oporavile su se 23 osobe, a trenutno je aktivan 191 slučaj zaraze.

Na području Splitsko-dalmatinske županije zabilježeno je 180 novozaraženih, a tri osobe su umrle. Među novozaraženima, najviše osoba je iz Splita (56), Kaštela (17), Sinja (16), Omiša (13) i Solina (10). Na bolničkom liječenju je 88 pacijenata, a u samoizolaciji 1 345 stanovnika.

ISTRA I PRIMORJE

U Istarskoj županiji sedam je novozaraženih, a ozdravilo je devet osoba. Na bolničkom liječenju je 15 pacijenata, a u samoizolaciji 356 stanovnika.

Na području Primorsko-goranske županije je 36 novozaraženih, 15 je osoba ozdravilo, a trenutno su aktivna 232 slučaja zaraze.

U Ličko-senjskoj županiji 11 je novozaraženih, pet iz Gospića te po troje iz Otočca i Senja. Aktivna su 62 slučaja zaraze, na bolničkom liječenju je 11 osoba, a u samoizolaciji 146 stanovnika.

SJEVERNA HRVATSKA

U Međimurskoj županiji je šest novih slučajeva zaraze koronavirusom, oporavilo se pet osoba, a trenutno je aktivno 49 bolesnika.

U Varaždinskoj županiji potvrđeno je 18 novih slučajeva zaraze koronavirusom, oporavilo se sedmero ljudi, a broj aktivnih slučajeva je 85.

Na području Krapinsko-zagorske županije zabilježeno je devet novih slučajeva, oporavila se jedna osoba, a trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze je 96.

Hrvatska