KORONA PO ŽUPANIJAMA: Novi dan, nove brojke

Pristižu najnoviji podaci

SREDIŠNJA HRVATSKA

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije u posljednja 24 sata potvrđena je zaraza koronavirusom kod 30 osoba. U istom se razdoblju oporavilo još 49 osoba, tako da su s današnjim danom u Zagrebačkoj županiji 272 aktivna slučaja zaraze. Najveći broj novozaraženih dolazi iz Krašića, njih deset.

U Zagrebu je u odnosu na jučer 40 novozaražnih koronavirusom, dok je 38 osoba ozdravilo, priopćio je nedjelju Nastavni zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”. Trenutno su u Zagrebu 383 aktivna slučaja.

U Koprivničko-križevačkoj županiji zabilježene su dvije novooboljele osobe i dvoje preminulih. U toj su županiji trenutno 53 aktivna slučaja, a 17 osoba je na bolničkom liječenju.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom. Novozaražena osoba s područja je grada Bjelovara.

U Karlovačkoj županiji je unatrag jednog dana pet novih slučajeva covida-19, a bolnički se liječi 24 covid pozitivnih pacijenata. Novooboljeli su iz Karlovca, Duge Rese, Ogulina i Barilovića.

Na području Sisačko-moslavačke županije zabilježena je samo jedna novooboljela osoba od zarazne bolesti covid-19, a riječ je o osobi iz Siska.

SLAVONIJA 

Od posljedica zaraze koronavirusom umrla je jedna osoba s područja Osječko-baranjske županije, u dobi od 76 godina, a potvrđeno je 12 novih slučajeva zaraze. Pet novopozitivnih osoba ima prebivalište na području Osijeka, a po jedna na području Antunovca, Belišća, Bilja, Darde, Đakova, Marijanaca i Valpova.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji jedna je osoba umrla, a deset je novopozitivnih na koronavirus. Među novopozitivnima, po dvije su osobe iz Borova, Ivankova i Vukovara, te po jedna iz Bokšića, Cerne, Petrovaca i Vinkovaca.

Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije izvijestio je o 12 novih slučajeva zaraze koronavirusom. U ovoj županiji trenutno se od koronavirusa liječe 142 osobe, od kojih su 33 na bolničkom liječenju. Dvije osobe u bolnici pri liječenju trebaju potporu respiratora. U susjednoj Požeško-slavonskoj županiji u nedjelju je zabilježeno osam novih slučajeva zaraze koronavirusom .

DALMACIJA 

Na području Splitsko-dalmatinske županije zabilježene su 62 novooboljele osobe pozitivne na covid infekciju a umro je jedan muškarac. Među novooboljelim osobama najviše ih je iz Splita, njih 29.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je 40 novih slučajeva zaraze koronavirusom, od kojih je 11 utvrđeno brzim antigenskim testom, a oporavila se 21 osoba. Iz Županijskog stožera Civilne zaštite izvijestili su da je od 40 novozaraženih, njih 19 iz Konavala, 11 iz Dubrovnika, pet iz Župe dubrovačke, tri iz Ploča te po jedna osoba iz Blata i Metkovića.

Na području Zadarske županije 11 je novih slučajeva zaraze koronavirusom. Četvero novooboljelih izolaciju provode na području Zadra te po jedna osoba u Ninu, Lišanima Ostrovičkim, Pašmanu, Poličniku, Ražancu Tkonu i Zemuniku Donjem.

ISTRA I PRIMORJE 

Tri nova slučaja zaraze koronavirusom potvrđena su u Istri nakon što je ispitano 240 uzoraka briseva na covid-19.

U Primorsko-goranskoj županiji 20 je novooboljelih od covida-19, a 31 osoba je ozdravila.  Peti dan za redom nije bilo umrlih osoba od covida-19 na području županije.

U Ličko-senjskoj županiji od 21 testirane osobe, covid-19 je unatrag jednog dana potvrđen kod četiri osobe, a pet je osoba izliječen,. Po dvoje novooboljelih su iz Otočca i Novalje.

SJEVERNA HRVATSKA 

Sedmodnevna incidencija te udio pozitivnih u ukupnom broju testiranih i dalje je u padu u Međimurskoj županiji, koja bilježi 13 novozaraženih i jednog preminulog, priopćili su danas iz Županijskog stožera Civilne zaštite.

Na području Krapinsko-zagorske županije nema novozaraženih koronavirusom, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

U Varaždinskoj županiji zabilježeno je 11 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a preminula je jedna osoba. Aktivnih slučajeva je 95.

Hrvatska