KORONA PO ŽUPANIJAMA: Najnoviji podatci iz svih dijelova Hrvatske

Aktualna epidemiološka situacija

SREDIŠNJA HRVATSKA

Na području Zagrebačke županije 191 nova osoba pozitivna je na koronavirus, ozdravilo je sedam bolesnika, a trenutno je aktivno 1327 slučajeva zaraze. Među novozaraženima, 60 osoba je iz Velike Gorice, 21 iz Ivanić-Grada, 16 iz Brdovca, 15 iz Vrbovca, po 11 iz Samobora i Kloštar Ivanića, po 10 iz Zaprešića i Dugog Sela, sedam iz Svete Nedelje, po pet iz Križa i Rugvice, četiri iz Brckovljana, po tri iz Jastrebarskog, Svetog Ivana Zeline i Jakovlja, po dvije iz Bistre i Klinča Sela te po jedna iz Orlea, Kravarskog i Gradeca.

U Zagrebu je 377 osoba novozaraženo koronavirusom, pa je trenutno u gradu 2.201 aktivni slučaj zaraze.

Na području Sisačko-moslavačke županije zabilježeno je 70 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Među novozaraženima, 22 osobe su iz Kutine, koja je ovih dana najveći izvor zaraze, 15 iz Siska, sedam iz Petrinje, šest iz Popovače, četiri iz Hrvatske Kostajnice, po dvije iz Sunje, Dvora, Lekenika i Velike Ludine te po jedna iz Hrvatske Dubice i Lipovljana.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji su 94 novozaražene osobe: 63 iz Bjelovara, 11 iz Čazme, devet iz Grubišnog Polja, sedam iz Daruvara i četiri iz Garešnice. Na bolničkom liječenju je 28 pacijenata, na promatranju su tri, a u samoizolaciji je 641 stanovnik.

Jedna je osoba preminula, a 69 je novozaraženih u Karlovačkoj županiji: iz Karlovca 34 osobe, iz Ogulina 14, Barilovića pet, Ozlja četiri, Duge Resa i Draganića po tri, iz Krnjaka dvije te po jedna iz Vojnića, Josipdola, Netretića i Rakovice. Na bolničkom liječenju su 32 pacijenta, dok je broj osoba u samoizolaciji premašio tisuću.

SLAVONIJA

U Virovitičko-podravskoj županiji je 41 novozaražena osoba: u Virovitici 13, Pitomači 11, Suhopolju devet, Gradini četiri, Lukaču tri i Orahovici jedna. Na bolničkom liječenju je 19 pacijenata.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji je 58 novozaraženih: 10 iz Vukovara, devet iz Vinkovaca, šest iz Bršadina, po tri iz Antina i Starih Mikanovaca, po dvije iz Županje, Babine Grede, Bošnjaka, Cerne, Gaboša, Gunje, Nuštra, i Tovarnika te po jedna iz Drenovaca, Lovasa, Markušice, Mirkovaca, Opatovca, Retkovaca, Soljana, Srijemskih Laza, Šiškovaca, Vođinaca i Vrbanje. Na bolničkom liječenju su 32 pacijenta, a u samoizolaciji je 520 stanovnika.

Dvije su osobe preminula, a 94 su novozaražene u Osječko-baranjskoj županiji. Najviše novozaraženih, njih 33, je s osječkog područja, 14 s područja Đakova te deset s područja Čepina. Na bolničkom liječenju je 50 pacijenata, a u samoizolaciji su 873 stanovnika.

U Brodsko-posavskoj županiji je 61 novozaražena osoba, na bolničkom liječenju je 38 pacijenata, a u samoizolaciji je 639 stanovnika.

U Požeško-slavonskoj županiji je 19 novozaraženih, na bolničkom liječenju su 22 pacijenta, u samoizolaciji je 437 stanovnika, a aktivno je 639 slučajeva zaraze.

DALMACIJA

Jedna je osoba preminula, a 56 je novozaraženih u Dubrovačko-neretvanskoj županiji: 4 iz Dubrovnika, devet iz Metkovića, pet iz Župe dubrovačke, po četiri iz Orebića i Ploča, tri iz Vele Luke, po dvije iz Blata, Dubrovačkog primorja i Trpnja te jedna iz Stona. Na bolničkom liječenju su 23 pacijenta, u samoizolaciji je 699 stanovnika, a oporavilo se 39 bolesnika.

U Zadarskoj županiji su 53 novozaražene osobe: 28 u Zadru, petero u Privlaci, četvero u Benkovcu, po dvije u Posedarju, Ražancu i Sukošanu, a po jedna u Biogradu, Lišanima Ostrovičkim, Ninu, Pakoštanima, Poličniku, Starigradu, Sv. Filipu i Jakovu, Tkonu, Viru i Zemuniku Donjem. Na bolničkom liječenju su 33 pacijenta, u samoizolaciji je 595 stanovnika, a oporavilo se 27 osoba.

U Šibensko-kninskoj županiji je 38 novozaraženih: 22 osobe iz Šibenika, pet iz Murtera, četiri iz Vodica, tri iz Rogoznice, dvije iz Primoštena te po jedna iz Tribunja i Pirovca. U samoizolaciji je 230 stanovnika, a aktivno je 165 slučajeva zaraze.

Dvije su osobe preminule, a 167 je novozaraženih u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Među novozaraženima najviše ih je iz Splita (77), Solina (13) te po 12 iz Kaštela i Omiša. Na bolničkom liječenju je 76 pacijenata, a u samoizolaciji je 685 stanovnika.

ISTRA I PRIMORJE

U Istarskoj županiji je 17 novozaraženih, na bolničkom liječenju je 21 pacijent, u samoizolaciji je 720 stanovnika, a aktivno je 105 slučajeva zaraze.

U Ličko-senjskoj županiji je 31 novozaražena osoba: iz Gospića 12, Otočca sedam, po dva slučaja imaju Brinje, Karlobag, Novalja, Udbina i Korenica te po jedan slučaj Senj i Perušić. Na bolničkom liječenju je 10 pacijenata, u samoizolaciji je 359 stanovnika, a aktivno je 138 slučajeva zaraze.

SJEVERNA HRVATSKA 

Na području Krapinsko-zagorske županije potvrđeno je 47 novozaraženih koronavirusom, rečeno je na konferenciji županijskog Stožera civilne zaštite, a ravnatelj zabočke bolnice Tihomir Vančina je istaknuo kako je stanje ozbiljno i da očekuju više zaraženih u bolnici.

U Varaždinskoj županiji je 60 novozaraženih, na liječenju je 70 pacijenata, oporavile su se 54 osobe, a aktivno je 459 slučajeva zaraze.

Jedna je osoba preminula, a 28 je novozaraženih u Međimurskoj županiji. Na bolničkom liječenju je 25 pacijenata, oporavilo se 30 osoba, a aktivno je 187 slučajeva zaraze.