KORONA PO ŽUPANIJAMA: Manje testiranja, manje zaraženih

Aktualna epidemiološka situacija

SREDIŠNJA HRVATSKA  

U Zagrebačkoj županiji zabilježen je 141 novi slučaj zaraze koronavirusom, a ozdravilo je 219 osoba. Najviše novozaraženih broji Velika Gorica (37), Samobor (14) te Dugo Selo (12), kao i općine Križ (7) i Brdovec (4).

U Zagrebu je zabilježeno je 247 novih slučajeva zaraze koronavirusom te je u gradu u ovom trenutku aktivno 2513 slučajeva zaraze, izvijestio je Nastavni zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”.

Na području Sisačko-moslavačke županije zabilježeno je šest novih slučajeva zaraze koronavirusom.  U redovnom dnevnom izvješću Županijski stožer Civilne zaštite navodi kako su tri novozaražene osobe iz Velike Ludine, dvije su iz Novske i jedna osoba iz Kutine.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđena su 33 nova slučaja zaraze koronavirusom. 17 novozaraženih osoba je iz Bjelovara, osam iz Čazme, četiri iz Garešnice, dvije novooboljele osobe su iz Daruvara, a po jedan novi slučaj zaraze koronavirusom zabilježen je na područjima općina Veliki Grđevac i Ivanska.

Unatrag jednog dana u Karlovačkoj je županiji 18 novih slučajeva covida, bolnički se liječe 26 pacijenta, od kojih je četvero na respiratoru. Od novooboljelih je 12 iz Karlovca, dva slučaja ima Ogulin, a po jedan je još u Dugoj Resi, Slunju, Draganiću i Ribniku.

Na području Koprivničko-križevačke županije potvrđeno je 11 novih slučajeva bolesti covid-19, a ozdravilo 37 osoba. Trenutno je aktivan 241 slučaj bolesti covid-19, a na bolničkom liječenju je 17 osoba.

DALMACIJA

Na području Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 1001 obrađena testa, 119 je novooboljelih osoba pozitivno na covid infekciju. Među novooboljelim osobama najviše ih je iz Splita (59), te po devet iz Sinja i Solina.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježena su 22 nova slučaja zaraze koronavirusom, jedna je osoba umrla, a oporavilo se 28 osoba. Zaraženo je 11 osoba muškog i 11 ženskog spola: i to 15 iz Dubrovnika, tri iz Smokvice, dvije iz Vela Luke te po jedna iz Konavala i Župe dubrovačke.

Na području Zadarske županije 21 je novi slučaj zaraze koronavirusom, a jedna je osoba preminula. U Općoj bolnici Zadar od posljedica covida-19 umro je 70- godišnji muškarac. Novozaraženih je devetero u Zadru, četvero u Benkovcu te po jedna osoba u Bibinjama,  Biogradu, Gračacu, Pakoštanima, Poličniku, Posedarju, Starigradu i Sv. Filipu i Jakovu.

SLAVONIJA 

Od posljedica zaraze koronavirusom umrle su tri osobe s područja Osječko-baranjske županije, a potvrđen je 81 novi slučaj zaraze. Umrle su dvije osobe iz Đakova u dobi od 63 i 73 godine i jedna osoba iz Osijeka u dobi od 68 godina. Od 674 analizirana uzorka u posljednja 24 sata, 81 je bio pozitivan na koronavirus. Najviše novozaraženih osoba, njih 36, je iz Osijeka, osam iz  Đakova i sedam iz Našica, priopćili su iz Stožera.

U Brodsko-posavskoj županiji zabilježeno je 48 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a umrle su dvije osobe pozitivne na koronavirus. U toj županiji na bolničkom liječenju je 28 osoba pozitivnih na koronavirus, od kojih tri osobe pri liječenju trebaju potporu respiratora.

Stožer civilne zaštite Požeško-slavonske županije potvrdio je 45 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

ISTRA I PRIMORJE 

Na području Primorsko-goranske županije je 58 novooboljelih osoba, a 47 je ozdravilo. Aktivnih slučajeva bolesti u županiji je 698.

Četiri nova slučaja zaraze koronavirusom potvrđena su u Istarskoj županiji, dok se znatno smanjio broj osoba u samoizolaciji gdje ih je trenutno 853, čak 347 osoba manje jučer.

SJEVERNA HRVATSKA  

U Krapinsko-zagorskoj županiji zabilježeno je 12 novih osoba pozitivnih na koronavirus. U protekla 24 sata oporavilo se 27 osoba te je trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze 272, a u samoizolaciji je 465 osoba.

U Varaždinskoj županiji potvrđeno je 28 novih slučajeva zaraze koronavirusom, nakon što je testirano 260 osoba. Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin su 63 pacijenta, od kojih su četiri u jedinici intenzivnog liječenja na respiratoru. Oporavila se 21 osoba i broj aktivnih slučajeva u županiji je 315.

U Međimurskoj županiji potvrđeno je 16 novih slučajeva zaraze koronavirusom. U protekla 24 sata oporavilo se 17 osoba, pa je broj pozitivnih osoba na današnji dan 201.

Hrvatska