KORONA PO ŽUPANIJAMA: Hrvatska zbraja nove slučajeve zaraze

Aktualna epidemiološka situacija u zemlji

SREDIŠNJA HRVATSKA

Na području Zagrebačke županije 16 je novopozitivnih na COVID-19. Riječ je o pet osoba iz Velike Gorice, po dvije iz Samobora, Zaprešića, Svetog Ivana Zeline i Rugvice, dok po jednog novozaraženog broji Jastrebarsko, Preseka i Bedenica.

U Zagrebu potvrđeno 34 novih slučajeva zaraze koronavirusom te je trenutno u gradu 400 aktivnih bolesnika.

Sisačko-moslavačka županija bilježi dvije novozaražene osobe koronavirusom. Riječ je o po jednoj osobi s područja Gline i Lekenika.

U Koprivničko-križevačkoj županiji zabilježene su dvije novozaražene osobe, a županija trenutno broji 113 aktivnih slučajeva covida-19.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđeno je 15 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a jedna osoba je umrla. Najviše novozaraženih osoba, njih devet, s područja je Bjelovara, dvije su s područja općine Rovišće, a po jedna je s područja općina Nova Rača, Veliki Grđevac, Šandrovac i Štefanje.

Četiri osobe su umrle, a dvije nove su zaražene covidom-19 u Karlovačkoj županiji.

SLAVONIJA

Dvije su osobe umre, a tri su novopozitivne na covid-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji: jedna iz Vinkovaca, a dvije osobe su iz Otoka.

U Osječko-baranjskoj županiji od covid-19 infekcije preminule su tri osobe, dok ih je 13 novopozitivnih. Po tri pozitivne osobe su s područja Osijeka i Našica, dvije su iz Erduta te po jedna iz Čepina, Donje Motičine, Đurđenovca, Popovca i Semeljaca.

U Virovitičko-podravskoj županiji je sedam novih osoba pozitivno na koronavirus, a preminula je jedna osoba.

Na području Brodsko-posavske županije je potvrđeno 11 novih slučajeva zaraze koronavirusom pa je u županiji sada 127 osoba pozitivno na koronavirus.

Stožer civilne zaštite Požeško-slavonske županije ne bilježi nove slučajeve zaraze koronavirusom, jer nije bilo ni novih testiranja.

DALMACIJA

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježena su tri nova slučaja zaraze koronavirusom, među kojima je i djelatnik doma za starije Thermotherapia. Zaražene su dvije osobe iz Dubrovnika i jedna iz Konavala.

Novih pet koronavirusom zaraženih osoba broji Splitsko-dalmatinska županija: tri iz Splita te po jedna iz Trogira i Klisa, a u bolnici je umrla jedna osoba.

Dvije nove koronavirusom zaražene osobe bilježi Šibensko-kninska županija, u kojoj je trenutno 137 aktivnih slučajeva zaraze.

Na području Zadarske županije 17 je novozaraženih osoba koronavirusom, a u Općoj bolnici Zadar od posljedica infekcije umrla je jedna osoba. Među novozaraženima četvero ih je iz Zadra, po troje iz Benkovca i Sukošana te po jedna osoba iz Biograda, Gračaca, Poličnika, Posedarja, Povljane, Ražanca i Sv. Filipa i Jakova.

ISTRA I PRIMORJE

Na području Istarske županije nema novozaraženih, a trenutno je na istarskom poluotoku 90 aktivnih covid-19 pozitivnih osoba.

Zaraza koronavirusom potvrđena je za tri osobe u Ličko-senjskoj županiji: sve tri iz Novalje.

Nijednu novu covidom-19 zaraženu osobu ne bilježi u zadnja 24 sata Primorsko-goranska županija, gdje je umrla jedna osoba.

SJEVERNA HRVATSKA

U Varaždinskoj županiji pet je novih slučajeva zaraze koronavirusom, a četiri su osobe umrle.

Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirano je šest novopozitivnih osoba na koronavirus, a jedna je osoba umrla.

Pet novih osoba zaraženih koronavirusom bilježi Međimurska županija, a u kojoj je od posljedica zaraze umrla jedna osoba.