KORONA PO ŽUPANIJAMA: Doznajemo odakle dolaze novi slučajevi zaraze

Pristižu izvješća županijskih stožera civilne zaštite

SREDIŠNJA HRVATSKA

Na području Zagrebačke županije 14 novih osoba pozitivno je na koronavirus, ozdravilo je 180 bolesnika, a trenutno su aktivna 1123 slučaja zaraze. Među novozaraženima, sedam osoba je iz Velike Gorice, dvije iz Rugvice te po jedna iz Samobora, Svete Nedelje, Zaprešića, Svetog Ivana Zeline i Križa.

Novih 217 osoba zaraženo je koronavirusom, a 305 ih se oporavilo u Zagrebu, u kojemu su trenutno aktivna 1.933 slučaja zaraze.

Na području Sisačko-moslavačke županije zabilježeno je 26 novih slučajeva zaraze koronavirusom: pet novozaraženih osoba s područja je Vrginmosta, četiri su iz Kutine, tri iz Gline, po dvije su iz Siska, Dvora, Petrinje i Popovače te po jedna iz Sunje, Topuskog, Lekenika, Jasenovca, Novske i Velike Ludine.

Jedna je osoba preminula, a 13 je novozaraženih u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji: sedam iz Bjelovara, troje iz Čazme, dvoje iz Garešnice te jedan iz Daruvara. Na bolničkom liječenju su 23 pacijenta, na promatranju je njih pet, a u samoizolaciji su 504 stanovnika.

Jedna je osoba preminula, a 20 je novozaraženih u Koprivničko-križevačkoj županiji. Na bolničkom liječenju je 26 pacijenata, ozdravio je 51 bolesnika, a aktivno je 235 slučajeva zaraze.

Jedna je osoba preminula, a 58 je novozaraženih u Karlovačkoj županiji: 41 u Karlovcu, sedam u Dugoj Resi te jedna ili dvije osobe u Ogulinu, Ozlju, Slunju, Bariloviću, Krnjaku i Netretiću. Na bolničkom liječenju je 31 pacijent, a u samoizolaciji je 505 stanovnika.

SLAVONIJA

Jedna je osoba preminula, a 51 je novozaražena u Vukovarsko-srijemskoj županiji: devet iz Županje, šest iz Vinkovaca, po pet iz Vukovara, Gunje i Tovarnika, četiri iz Nuštra, po dvije iz Cerne, Privlake i Prkovaca te po jedna iz Banovaca, Ilače, Lovasa, Rajeva Sela, Retkovaca, Rokovaca, Srijemskih Laza, Starih Jankovaca, Starih Mikanovaca, Tompojevaca i Vođinaca. Na bolničkom liječenju je 27 pacijenata, a u samoizolaciji je 479 stanovnika.

Dvije su osobe preminule, a 16 je novozaraženih u Virovitičko-podravskoj županiji: u Virovitici deset, Pitomači troje, Suhopolju dvoje, a jedan u Mikleušu. Na bolničkom liječenju je 19 pacijenata.

Dvije su osobe preminula, a 71 je novozaražena koronavirusom. Najviše novozaraženih, njih 28, s osječkog je područja, šest s područja Valpova i pet s područja Belišća. Na bolničkom liječenju je 51 pacijent, a u samoizolaciji je 799 stanovnika.

Jedna je osoba preminula, a 41 je novozaražena u Brodsko-posavskoj županiji, na bolničkom liječenju je 36 pacijenata, a u samoizolaciji je 617 stanovnika.

U Požeško-slavonskoj županiji je 39 novozaraženih, na bolničkom liječenju je 15 pacijenata, u samoizolaciji su 333 stanovnika, a aktivno je 329 slučajeva zaraze.

DALMACIJA

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji je 40 novozaraženih: 20 iz Dubrovnika, devet iz Ploča, pet iz Župe dubrovačke, četvero iz Konavala te jedan iz Korčule i Metkovića. Na bolničkom liječenju su 22 pacijenta, a u samoizolaciji je 501 stanovnik.

Dvije su osobe preminule, a 33 su novozaražene u Zadarskoj županiji: 25 u Zadru, šestero u Benkovcu te po jedna osoba u Lišanima Ostrovičkim i Starigradu. U samoizolaciji su 443 stanovnika, oporavilo se 30 bolesnika, a aktivna su 174 slučaja zaraze.

Dvije su osobe preminule, a 103 su novozaražene u Splitsko-dalmatinskoj županiji, najviše na području Splita (31) i Sinja (13). Na bolničkom liječenju je 78 pacijenata, a u samoizolaciji je 716 stanovnika.

ISTRA I PRIMORJE

U Ličko-senjskoj županiji je devet novozaraženih: sedam u Novalji te po jedan u Gospiću i Korenici. Na bolničkom liječenju je sedam pacijenata, u samoizolaciji su 324 stanovnika, a aktivno je 127 slučajeva zaraze.

U Istarskoj županiji je 18 novozaraženih, na bolničkom liječenju su 22 pacijenta, u samoizolaciji je 680 stanovnika, a oporavile su se 24 osobe.

Jedna je osoba preminula, a 87 je novozaraženih u Primorsko-goranskoj županiji: 58 iz Rijeke i okolice, devet iz Liburnije, osam s Krka, pet iz Gorskog kotara, po dvoje iz crikveničko-vinodolske regije, otoka Raba i Cresa te jedan s Lošinja. Na bolničkom liječenju je 46 pacijenata, ozdravilo je 56 bolesnika, a aktivna su 734 slučaja zaraze.

SJEVERNA HRVATSKA

U Varaždinskoj županiji je 19 novozaraženih, na bolničkom liječenju je 77 pacijenata, oporavilo se 25 bolesnika, a aktivna su 323 slučaja zaraze.

U Međimurskoj županiji je 14 novozaraženih, na bolničkom liječenju je 26 pacijenata, oporavilo se 29 bolesnika, a aktivna su 182 slučaja zaraze.

U Krapinsko-zagorskoj županiji su 22 novozaražene osobe, na bolničkom liječenju su 24 pacijenta, u samoizolaciji je 469 stanovnika, oporavila su se 23 bolesnika, a aktivno je 246 slučajeva zaraze.

Hrvatska