KORONA PO ŽUPANIJAMA: Doznajemo odakle dolaze novi slučajevi zaraze

Dolaze najnovija izvješća županijskih Stožera

SREDIŠNJA HRVATSKA

Na području Zagrebačke županije dvije nove osobe pozitivne su na koronavirus. Po jedna novozaražena osoba dolazi s području Zaprešića i Jastrebarskog.

U Gradu Zagrebu je deset novozaraženih, od jučer je oporavljeno 14 osoba te je trenutno 58 aktivnih slučajeva covid infekcije.

Na području Sisačko-moslavačke županije zabilježen je jedan novozaraženi, a riječ je o osobi s područja Siska.

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije nema potvrđenih novih slučajeva zaraze koronavirusom, na bolničkom liječenju su dva pacijenta, a u samoizolaciji 76 stanovnika.

U Karlovačkoj županiji nema novozaraženih, na bolničkom liječenju je 12 osoba, a preminulih nema.

SLAVONIJA

U Vukovarsko-srijemskoj županiji šest je novozaraženih. Iz Otoka su tri osobe te po jedna iz Vinkovaca, Markušice i Privlake.

Na području Virovitičko-podravske županije utvrđena su dva nova slučaja zaraze koronavirusom. Na bolničkom liječenju je pet pacijenata te jedna u KBC Rebro.

Brodsko-posavska i Požeško slavonska županija nemaju zabilježenih novih slučajeva zaraze koronavirusom.

DALMACIJA

U Zadarskoj je županiji 37 novozaraženih, točnije 19 u Zadru, četvero u Škabrnji, troje u Sukošanu, dvoje u Novigradu te po jedna osoba u  Galovcu, Ninu, Obrovcu, Pašmanu, Polači, Poličniku, Privlaci, Salima i Vrsima. Trenutno je 166 aktivnih slučajeva, a pod nadzorom je 608 stanovnika.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji potvrđeno je 16 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a oporavile su se dvije osobe. Među novozaraženima, 11 osoba je iz Metkovića, dvije iz Ploča te po jedna iz Kule Norinske, Slivnog i Smokvice.

Na području Šibensko-kninske županije sedam je novozaraženih, a trenutno je aktivno 36 slučajeva zaraze.

Na području Splitsko-dalmatinske županije zabilježena su dva nova slučaja zaraze koronavurusom, oba iz Splita. Na bolničkom liječenju su 23 osobe, dok su 524 stanovnika u samoizolaciji.

ISTRA I PRIMORJE

Istarska županija nije zabilježila nijedan novi slučaj zaraze koronavirusom, a oporavila se jedna osoba. Na bolničkom liječenju je pet pacijenata, a u samoizolaciji 192 stanovnika.

Na području Ličko-senjske županije otkrivena je jedna osoba zaražena koronavirusom, i to s područja Otočca. Na bolničkom liječenju su tri osobe.

SJEVERNA HRVATSKA

Međimurska županija broji troje novozaraženih, oporavila se jedna osoba te je broj aktivnih slučajeva zaraze trenutno 37.

U Varaždinskoj županiji evidentirana su tri nova slučaja zaraze koronavirusom, oporavila se jedna osoba pa je trenutni broj aktivnih slučajeva 54.

U Krapinsko-zagorskoj županiji zabilježena su dva nova slučajeva zaraze koronavirusom, oporavila se jedna osoba pa trenutni broj aktivnih slučajeva iznosi 18.

Hrvatska