KORONA PO ŽUPANIJAMA: Doznajemo kakve nam brojke donosi novi dan

Pristižu izvješća županijskih stožera civilne zaštite

SREDIŠNJA HRVATSKA

Na području Zagrebačke županije 83 nove osobe pozitivne su na koronavirus, ozdravilo je 270 bolesnika, a aktivna su 2344 slučaja zaraze. Među novozaraženima, 16 osoba je iz Velike Gorice, 13 iz Svete Nedelje, po devet iz Jastrebarskog i Dugog Sela, osam iz Samobora, sedam iz Svetog Ivana Zeline, po četiri iz Vrbovca, Bistre i Orla, po dvije iz Zaprešića, Brckovljana i Rugvice te po jedna iz Ivanić-Grada, Stupnika i Dubrave.

U Zagrebu je bolest uzrokovana koronavirusom potvrđena kod novih 146 osoba, 864 ih se oporavilo, a u gradu je trenutno aktivno 4915 slučajeva zaraze.

Na području Sisačko-moslavačke županije zabilježena su dva nova slučaja zaraze koronavirusom, po jedna iz Popovače i Novske.

Preminulo je šest osoba, a novozaraženih nema u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Na bolničkom liječenju su 52 pacijenta, na promatranju ih je osam, a u samoizolaciji je 505 stanovnika.

Dvije su osobe preminule, a novozaraženih nema u Koprivničko-križevačkoj županiji. Na bolničkom liječenju je 28 pacijenata, ozdravilo je 56 osoba, a aktivno je 486 slučajeva zaraze.

Jedna je osoba preminula, a 36 je novozaraženih u Karlovačkoj županiji: iz Karlovca 21, Duge Rese četiri, Ogulina tri, po dva ima Ozalj, Slunj i Draganići te po jedan Netretić i Vojnić. Na bolničkom liječenju su 63 pacijenta, a u samoizolaciji je 415 stanovnika.

SLAVONIJA

Na području Virovitičko-podravske županije je 11 novozaraženih, a na bolničkom liječenju je 35 pacijenata.

Dvije su osobe preminula, a 86 je novozaraženih u Osječko-baranjskoj županiji. Najviše novozaraženih, njih 52, je s područja grada Osijeka, pet s područja Belog Manastira te po četiri s područja Đakova i Čepina. Na bolničkom liječenju je 90 pacijenata, a u samoizolaciji su 664 stanovnika.

Na području Brodsko-posavske županije potvrđeno je 13 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Na bolničkom liječenju je ukupno 50 osoba pozitivnih na koronavirus, od kojih je pet na respiratoru.

U Požeško-slavonskoj županiji zabilježeno je 19 novozaraženih osoba koronavirusom, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

DALMACIJA

Na području Šibensko-kninske županije je 14 novozaraženih, 13 iz Šibenika i jedan iz Vodica. Na bolničkom liječenju je 58 pacijenata, a u samoizolaciji je 1346 stanovnika.

Jedna je osoba preminula, a 34 su novozaražene u Dubrovačko-neretvanskoj županiji: 14 iz Metkovića, devet iz Dubrovnika, pet iz Ploča, četiri iz Opuzena te po jedna iz Slivnog i Stona. Na bolničkom liječenju je 46 pacijenata, u samoizolaciji je 1516 stanovnika, a oporavilo se 115 osoba.

Tri su osobe preminule, a 258 je novozaraženih u Splitsko-dalmatinskoj županiji: iz Splita 127, Solina 23, Kaštela 27, Omiša 20, Dugog Rata osam, Trogira i Sinja po šest, Makarske, Podstrane, Vrgorca i Dugopolja po četiri, Trilja, Klisa i Šolte po tri, dvoje imaju Imotski, Hrvace, Marina i Runovići, a po jednog Hvar, Bol, Dicmo, Gradac, Lećevica, Muć, Zagvozd i Zmijavci. Na bolničkom liječenju je 125 pacijenata, a u samoizolaciji je 813 stanovnika.

Koronavirus je potvrđen kod nove 72 osobe u Zadarskoj županiji, a u zadarskoj Općoj bolnici sa zarazom je umro 81-godišnji muškarac. Zaraženo je novih 45 osoba u Zadru, pet u Sukošanu, četiri u Sv. Filipu i Jakovu, tri u Preku, po dvije u Bibinjama, Galovcu, Ražancu, Škabrnji i Viru te po jedna u Benkovcu, Posedarju, Privlaci, Salima i Vrsima.

ISTRA I PRIMORJE

Dvije su osobe preminule, a 23 su novozaražene u Primorsko-goranskoj županiji. Na bolničkom liječenju su 104 pacijenta, ozdravilo je 128 osoba, a aktivan je 2901 slučaj zaraze.

U Istarskoj županiji je devet novozaraženih, na bolničkom liječenju je 40 pacijenata, u samoizolaciji je 1100 stanovnika, a oporavio se 71 bolesnika.

U Ličko-senjskoj županiji su tijekom produženog vikenda evidentirane 102 novozaražene osobe: iz Gospića 56, Senja 13, Otočca devet, osmero iz Karlobaga, pet iz Novalje, četiri iz Brinja, po tri iz Korenice i Vrhovina te jedna iz Perušića. Na bolničkom liječenju je 27 pacijenata, u samoizolaciji je 685 stanovnika, a aktivan je 281 slučaj zaraze.

SJEVERNA HRVATSKA 

Covid-19 potvrđen je kod novih deset osoba, a s tom bolešću jedna je umrla na području Krapinsko-zagorske županije. Oporavilo se 77 osoba, pa su u županiji trenutno aktivna 893 slučaja zaraze. U samoizolaciji su 1473 osobe.

Dvije su osobe preminula, a 43 su novozaražene u Varaždinskoj županiji. Na bolničkom liječenju je 112 pacijenata, oporavilo se 116 osoba, a aktivna su 844 slučaja zaraze.

U Međimurskoj županiji su tri novozaražene osobe, a 47 pacijenata je na bolničkom liječenju. Oporavilo se 90 osoba, a aktivna su 692 slučaja zaraze.

Hrvatska