KORONA PO ŽUPANIJAMA: Doznajemo aktualnu epidemiološku situaciju

Pristižu najnoviji dnevni podaci o novozaraženima

SREDIŠNJA HRVATSKA 

U Zagrebačkoj županiji zabilježene su četiri novooboljele osobe od covida-19. Dvije novooboljele osobe su u Svetom Ivanu Zelini, a po jedna u Velikoj Gorici i Dubravi.

U Zagrebu su zabilježene četiri novooboljele osobe od covida-19, priopćio je Nastavni zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”. Trenutno je u gradu Zagrebu 58 aktivnih slučajeva.

U Sisačko-moslavačkoj županiji nema novooboljelih osoba od covida-19.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji nema novih slučajeva zaraze koronavirusom, priopćili su  iz županijskog Stožera civilne zaštite.

U Karlovačkoj županiji zabilježena je jedna novozaražena osoba koronavirusom. Novooboljala osoba je s područja Karlovca.

DALMACIJA 

Na području Splitsko-dalmatinske županije od ukupno 437 obrađenih testova, tri su osobe pozitivne na Covid infekciju, od kojih su dvoje kontakti ranije oboljelih. Među novooboljelima dvije su osobe iz Splita, a jedna iz Trogira.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježena su tri nova slučaja zaraze koronavirusom, dok se oporavilo sedam osoba, izvijestio je županijski stožer civilne zaštite. Zaražena je po jedna osoba iz Dubrovnika, Stona i s Lastova.

Od 163 testirana uzorka, u Zadarskoj je županiji potvrđeno je 16 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Među novooboljelima 11 ih je na području Zadra te po jedna osoba u Ninu, Galovcu, Poličniku, Salima i Škabrnji.

SLAVONIJA 

U Osječko-baranjskoj županiji potvrđena su četiri nova slučaja zaraze koronavirusom.

U Brodsko-posavskoj županiji zabilježene su dvije novooboljele osobe od covida-19, priopćio je Županijski stožer civilne zaštite.

ISTRA I PRIMORJE 

Istarska županija bilježi jednu novozaraženu osobu koronavirusom, izvijestio je Stožer civilne zaštite Istarske županije, dodavši da se u ponedjeljak na 13 lokacija diljem Istre nastavlja cijepljenje bez prethodne najave.

U Primorsko-goranskoj županiji potvrđena je zaraza koronavirusom kod 11 novozaraženih, testirane su 353 osobe, a umrla je jedna osoba. Osoba, koja se liječila i umrla u riječkoj bolnici, je s područja Grada Zagreba.

Na području Ličko-senjske županije nije bilo novootkrivenih slučajeva infekcije COVID-19, a testirane su 84 osobe.

SJEVERNA HRVATSKA 

U Međimurskoj županiji zabilježeno je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, a jučer se na punktovima cijepilo 1506 osoba, priopćili su iz međimurskog Stožera civilne zaštite.

Tri nova slučaja zaraze koronavirusom potvrđena su u Varaždinskoj županiji. Testirano je 211 osoba. Oporavilo se devet osoba te je u Varaždinskoj županiji 48 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom.

Na području Krapinsko-zagorske županije treći dan nema evidentiranih novih osoba pozitivnih na koronavirus. Oporavila se jedna osoba te je trenutno osam aktivnih slučajeva zaraze osoba s područja Krapinsko-zagorske županije.

Hrvatska