KORONA PO ŽUPANIJAMA: Današnje brojke zaraženih

Aktualna epidemiološka situacija

SREDIŠNJA HRVATSKA 

U Zagrebačkoj županiji zabilježeno je 98 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a 216 osoba je ozdravilo. Najviše novooboljelih bilježi Velika Gorica (24), Dugo Selo (15) te Samobor (14).

U gradu Zagrebu zabilježeno je 250 novozaraženih osoba, a dvije su umrle.

Na području Sisačko-moslavačke županije zabilježeno je 40 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a broj novozaraženih je za sedam osoba veći nego prije tjedan dana. Kako je navedeno u dnevnom izvješću županijskog  Stožera civilne zaštite, 26 novozaraženih osoba je iz Kutine, deset ih je iz Novske, te po dvije su osobe iz Popovače i Siska.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđena su 22 nova slučaja zaraze koronavirusom. U bjelovarskoj ispostavi Zavoda za javno zdravstvo Bjelovarsko-bilogorske županije zabilježeno je 19 novi slučaj zaraze koronavirusom, u daruvarskoj dva te u čazmanskoj ispostavi jedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

U Karlovačkoj županiji su potvrđena 22 nova slučaja covida-19, bolnički se od te bolesti liječi 40 osoba, a od kojih je jučer hospitalizirano njih pet. Iz Karlovca je 15 novooboljelih osoba, iz Ogulina su tri, te po dvije iz Josipdola i Vojnića.

Od 57 uzoraka koliko ih je izuzeto na području Koprivničko-križevačke županije, pozitivno ih je sedam. Ozdravilo je devet ljudi i sada je u županiji 49 aktivnih slučajeva zaraze.

SLAVONIJA 

Novih 10 osoba oboljelih od covida evidentirano je u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Tri novooboljele osobe su iz Vinkovaca te po jedna iz Vukovara, Županje, Andrijaševaca, Rokovaca, Bošnjaka, Gradišta i Strošinaca.

U Brodsko-posavskoj županiji 18 je novih slučajeva zaraze koronavirusom, a u susjednoj Požeško-slavonskoj županiji je 13 novozaraženih, objavili su županijski stožeri Civilne zaštite.

DALMACIJA 

U Splitsko-dalmatinskoj županiji zaražene su 143 osobe, a umrla je jedna žena. Iz Splita su 92 zaražene osobe, Solina 13, Kaštela deset, Podstrane šest, Omiša i Dugog Rata po četiri, te Klisa tri. Trilj ima dvoje oboljelih, dok po jednog imaju Imotski, Makarska, Stari Grad, Supetar, Trogir, Gradac, Okrug, Šolta i Cista Provo.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježena su 62 nova slučaja zaraze koronavirusom, a oporavile su se 83 osobe. Zaražene su 32 osobe iz Dubrovnika, devet iz Župe dubrovačke, osam iz Konavala, pet iz Vele Luke, tri iz Blata, dvije iz Stona te po jedna iz Korčule, s Mljeta i iz Smokvice.

ISTRA I PRIMORJE 

Na području Istarske županije potvrđen je 21 slučaj zaraze koronavirusom, dok su u pulskoj bolnici umrle dvije covid-19 pozitivne osobe s pridruženim kroničnim bolestima.

Sa 140 novih zaraženih osoba i 301 ozdravljenom osobom, broj oboljelih od covida-19 u Primorsko-goranskoj županiji smanjen je na 3129. Među novooboljelima, 108 su s područja Rijeke i okolice, 15 ih je s liburnijskog područja, šest iz Gorskog kotara, četiri s Krka, tri iz crikveničko-vinodolskog područja, dva sa Cresa te po jedan s Raba i Lošinja. 95 pripada radno aktivnoj populaciji, 29 su mlađe a 16 starije osobe.

SJEVERNA HRVATSKA 

U Krapinsko-zagorskoj županiji evidentirano je šest novih osoba pozitivnih na koronavirus. U posljednja 24 sata oporavilo se 55 osoba te je trenutačni broj aktivnih slučajeva zaraze 431, a u samoizolaciji su 433 osobe.

U Međimurskoj županiji novozaražene su 52 osobe, a jedna je umrla. U protekla 24 sata oporavilo se 49 osoba i broj pozitivnih na današnji dan je 324.

U Varaždinskoj županiji potvrđeno je 28 novih slučajeva zaraze koronavirusom, nakon što je testirana 151 osoba. U posljednja 24 sata oporavilo se 36 osoba i broj aktivnih slučajeva iznosi 960.

Hrvatska