KORONA PO ŽUPANIJAMA: Bilježimo li i danas visok broj novozaraženih?

Pristižu izvješća županijskih stožera civilne zaštite

SREDIŠNJA HRVATSKA

U Zagrebačkoj županiji 219 novih osoba zaraženo je koronavirusom, ozdravila su 52 bolesnika, a trenutno je aktivno 1065 slučajeva zaraze. Među novozaraženima, 42 osobe su iz Velike Gorice, 30 iz Zaprešića, 22 iz Dugog Sela, 21 iz Samobora, 12 iz Ivanić-Grada, po 11 iz Svete Nedelje i Svetog Ivana Zeline, po 10 iz Jastrebarskog i Kloštar Ivanića, devet iz Brdovca, po pet iz Vrbovca, Brckovljana i Dubrave, po četiri iz Krašića i Rakovca, po tri iz Bistre i Rugvice, po dvije iz Stupnika, Križa i Farkaševca te po jedna iz Jakovlja, Pušće, Klinča Sela, Pisarovine, Orlea i Pokupskog.

Zaraza koronavirusom potvrđena je kod nove 383 osobe na području grada Zagreba, oporavila su se 282 bolesnika, a trenutno su aktivna 2104 slučaja zaraze.

Na području Sisačko-moslavačke županije je 37 novozaraženih, 11 iz Siska, osam iz Petrinje, pet iz Gline, četvero iz Dvora, troje iz Novske, dvoje iz Lekenika te po jedan iz Sunje, Gvozda, Velike Ludine i Kutine.

U Koprivničko-križevačkoj županiji su 63 novozaražene osobe, na bolničkom liječenju je 14 pacijenata, ozdravile su 24 osobe, a trenutno je aktivno 269 slučajeva zaraze.

Jedna je osoba preminula, a 20 je novozaraženih u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji: 15 iz Bjelovara, dvije iz Rovišća, a po jedan slučaj zabilježen je u Garešnici, Šandrovcu i Velikom Trojstvu. Na bolničkom liječenju je 18 pacijenata, na promatranju je šest, a u samoizolaciji je 475 stanovnika.

Jedna je osoba preminula, a 35 je novozaraženih u Karlovačkoj županiji: u Karlovcu 21, Dugoj Resi pet, dok po nekoliko osoba imaju još Ogulin, Cetingrad, Generalski Stol, Josipdol, Lasinja i Ribnik. Na bolničkom liječenju je 37 pacijenata, a u samoizolaciji je 397 stanovnika.

SLAVONIJA

U Osječko-baranjskoj županiji su 72 novozaražene osobe, na bolničkom liječenju je 39 pacijenata, a u samoizolaciji je 921 stanovnika. Najviše je novozaraženih osoba, njih 26, s područja grada Osijeka te po šest s područja gradova Đakova i Našica.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji je 36 novozaraženih, pet iz Vukovara, po četvero iz Vinkovaca, Trpinje, Ivankova i Babine Grede, troje iz Tovarnika, dvoje iz Županje te po jedan iz Andrijaševaca, Gradišta, Gunje, Nuštra, Orolika, Otoka, Rokovaca, Starih Jankovaca, Štitara i Tordinaca. Na bolničkom liječenju je 19 pacijenata, a u samoizolaciji je 306 stanovnika.

U Virovitičko-podravskoj županiji su 22 novozaražene osobe, u Virovitici 10, u Suhopolju pet, Gradini tri, u Lukaču i Špišić Bukovici po dvoje. Na bolničkom liječenju je 10 pacijenata.

U Brodsko-posavskoj županiji su 52 novozaražene osobe, na bolničkom liječenju je 28 pacijenata, a u samoizolaciji su 472 stanovnika.

U Požeško-slavonskoj županiji je 37 novozaraženih, na bolničkom liječenju su četiri pacijenta, u samoizolaciji su 362 stanovnika, a trenutno je aktivno 214 slučajeva zaraze.

DALMACIJA

Jedna je osoba preminula, a 31 je novozaražena u Šibensko-kninskoj županiji: 11 iz Šibenika, šest iz Knina, četiri iz Vodica, tri iz Drniša, po dvije iz Kistanja i Primoštena te po jedna iz Tribunja, Pirovca i Skradina. Na bolničkom liječenju je 18 pacijenata, u samoizolaciji je 425 stanovnika, a trenutno su aktivna 154 slučaja zaraze.

U Zadarskoj županiji je 48 novozaraženih, 23 u Zadru, po četvero u Galovcu i Zemuniku Donjem, po troje u Benkovcu i Biogradu, po dvoje u Polači, Poličniku i Sv. Filipu i Jakovu te po jedan u Bibinjama, Kukljici, Preku, Sukošanu i Vrsima. Na bolničkom liječenju je 40 pacijenata, u samoizolaciji je 660 stanovnika, oporavilo se 39 bolesnika, a ukupno je aktivno 227 slučajeva zaraze.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji je 31 novozaraženi: 11 iz Dubrovnika, šest iz Metkovića, po dvoje iz Konavala, Opuzena, Ploča i Župe dubrovačke te po jedan iz Korčule, Kule Norinske, Lumbarde, Orebića, Trpnja i s Lastova. Na bolničkom liječenju je 21 pacijent, u samoizolaciji je 1085 stanovnika, a oporavile su se 42 osobe.

Jedna je osoba preminula, a 169 je novozaraženih u Splitsko-dalmatinskoj županiji: iz Splita 80, iz Solina 15, Sinja i Kaštela po 14, Omiša osam, Makarske i Trilja po šest, Podstrane pet, Imotskog četiri, troje ima Klis, po dvoje Brela te po jednoga Hvar, Supetar, Trogir, Dugopolje, Hrvace, Lećevica, Okrug, Otok, Proložac, Seget, Šolta i Tučepi. Na bolničkom liječenju su 102 pacijenta, a u samoizolaciji je 1608 stanovnika.

ISTRA I PRIMORJE

U Istri je 16 novozaraženih, na bolničkom liječenju su 22 pacijenta, u samoizolaciji su 1702 stanovnika, a oporavilo se 11 osoba.

Jedna je osoba preminula, a 53 su novozaražene u Primorsko-goranskoj županiji: 38 iz Rijeke i okolice, sedam s crikveničkog, četiri s liburnijskog područja, tri s Raba, a jedna s otoka Krka. Na bolničkom liječenju je 28 pacijenata, oporavilo se 47 bolesnika, a trenutno je aktivan 691 slučaj zaraze.

U Ličko-senjskoj županiji je 13 novozaraženih, sedam iz Gospića, tri iz Korenice i po jedna osoba u Otočcu, Brinju i Vrhovinama. Na bolničkom liječenju je 12 pacijenata, u samoizolaciji je 288 stanovnika, a ukupno je aktivno 107 slučajeva zaraze.

SJEVERNA HRVATSKA

U Varaždinskoj županiji je 39 novozaraženih, na bolničkom liječenju je 36 pacijenata, oporavilo se 45 osoba, a trenutno je aktivno 329 slučajeva zaraze.

U Međimurskoj županiji je 21 novozaraženi, na bolničkom liječenju je 14 pacijenata, oporavilo se 27 osoba, a broj pozitivnih slučajeva trenutno je 124.

Jedna je osoba preminula, a 27 je novozaraženih u Krapinsko-zagorskoj županiji. Na bolničkom liječenju je 14 pacijenata, u samoizolaciji su 503 stanovnika, oporavile su se tri osobe, a broj aktivnih slučajeva trenutno je 265.