KORONA PO ŽUPANIJAMA: Aktualna epidemiološka situacija

Pristižu najnovija izvješća županijskih Stožera

SREDIŠNJA HRVATSKA 

U Zagrebačkoj županiji u protekla 24 sata zabilježeno je 378 novih slučajeva zaraze koronavirusom, te je ukupno aktivno 2208 slučajeva. Najviše novooboljelih je u Velikoj Gorici gdje su zabiježena 64 nova slučaja, u Samoboru 59, a 31 slučaj u Zaprešiću.

U Zagrebu je zabilježeno 546 novozaraženih, dok je broj aktivnih slučajeva u glavnom gradu trenutno 3 335.

Na području Sisačko-moslavačke županije u protekla su 24 sata zabilježene 92 novooboljele osobe od covida-19. U dnevnom izvješću županijskog stožera  stoji kako je ponovo najviše novozaraženih osoba iz Kutine, čak 37, dok ih je 19 iz Novske, 11 iz Siska, sedam iz Petrinje, šest iz Lipovljana, pet je osoba iz Popovače, po dvije iz Velike Ludine i Martinske Vesi, te po jedna osoba iz Gline, Lekenika i Sunje.

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije potvrđeno je 38 novih slučaja zaraze koronavirusom. Najviše, 27 novozaraženih osoba je s područja  grada Bjelovara, po tri novozaražene osobe su s područja  gradova Čazma i Garešnica, a po jedna  s područja  grada Grubišnog Polja te općina Kapela, Ivanska, Veliko Trojstvo i Rovišće.

U Koprivničko-križevačkoj županiji potvrđeno je 68 novozaraženih koronavirusom, umrle su dvije osobe rođene 1947. i 1950. godine, a ozdravilo je 37 ljudi.

U Karlovačkoj županiji koronavirusom su zaražene nove 74 osobe, a šest ih je umrlo. Među novozaraženima iz Karlovca ih je 28, iz Ogulina 17, Duge Rese 11, Josipdola četiri, Cetingrad i Rakovica imaju po tri, Generalski Stol i Netretić po dvije, a Ozalj, Draganić, Tounj i Bosiljevo po jednu.

SLAVONIJA 

Na području Virovitičko-podravske županije u posljednja 24 sata testirano je 96 uzoraka i potvrđeno je 18 novozaraženih koronavirusom, a umro je muškarac u dobi od 67 godina. Po sedam novooboljelih osoba je iz Slatine i Virovitice, a po jedna iz Pitomače, Lukača i Nove Bukovice.

Novih 149 osoba zaraženo je koronavirusom, a dvije su umrle u Osječko-baranjskoj županiji. Među novozaraženim, 63 osobe imaju prebivalište na području Osijeka, deset na području Belog Manastira, po osam iz Belišća i Valpova, po sedam iz Đakova i Našica, pet ih je iz Čepina, po četiri iz Darde i Donjeg Miholjca, po tri su s područja Ernestinova, Kneževih Vinograda i Punitovaca, po dvije s područja Bilja, Čeminca, Erduta, Gorjana i Semeljaca te po jedna nova pozitivna osoba s područja Bizovca, Donje Motičine, Drenja, Draža, Đurđenovca, Jagodnjaka, Marijanaca, Petlovca, Podgorača, Popovca, Satnice Đakovačke, Šodolovaca, Trnave i Vladislavaca.

Koronavirusom je zaražena nova 91 osoba, a tri su umrle u Brodsko-posavskoj županiji, dok je u Požeško-slavonskoj županiji zaraza potvrđena kod 98 osoba.

DALMACIJA

Zaraza koronavirusom potvrđena je kod novih 126 osoba, a tri su umrle u Zadarskoj županiji. Među novozaraženima, 62 osobe su u Zadru, po devetero u Benkovcu i Pagu, sedmero u Sv. Filipu i Jakovu, petero u Pakoštanima, četvero u Privlaci, po troje pozitivnih na virus potvrđeno je u Bibinjama, Poličniku, Posedarju i Ražancu, po dvoje u Biogradu, Kolanu, Ninu i Sukošanu te po jedna osoba u Galovcu, Gračacu, Novigradu, Obrovcu, Povljani, Starigradu, Viru i Zemuniku Donjem.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je 35 novih slučajeva zaraze koronavirusom, dok je jedna osoba umrla. Zaraženo je 13 osoba iz Dubrovnika, po pet iz Korčule i Metkovića, dvije iz Ploča, po jedna iz Blata, Dubrovačkog primorja, Lumbarde, Opuzena, Slivnog, Vele Luke i Župe dubrovačke te tri koje nemaju prebivalište u županiji.

Na području Splitsko-dalmatinske županije potvrđeno 279 novozaraženih, a preminulih nema. Najviše novih slučajeva je iz Splita 101, slijede Makarska 16, Sinj 13 te po 12 iz Solina i Trogira.

ISTRA I PRIMORJE 

U Primorsko-goranskoj županiji je 219 novooboljelih osoba od covida, a jedna je umrla u KBC Rijeka od te bolesti. Ozdravila je 241 osoba i aktivnih slučajeva je 2478.

Novih devet novozaraženih osoba potvrđeno je u Istri nakon što su testirana 522 uzorka, a u pulskoj bolnici umrle su dvije osobe koje su uz zarazu imale pridružene kronične bolesti.

U Ličko-senjskoj županiji je 15 novozaraženih covidom-19, pa je trenutno u županiji 135 aktivnih slučajeva zaraze. Među novozaraženima, po četiri osobe su iz Otočca i Novalje, tri iz Senja, dvije iz Gospića i po jedna iz Donjeg Lapca i Udbine.

SJEVERNA HRVATSKA

Jedna osoba zaražena koronavirusom umrla je u Međimurskoj županiji, a potvrđeno je 69 novih slučajeva zaraze. Oporavilo se 65 osoba, pa je broj pozitivnih osoba u Međimurju 672.

Dvije osobe zaražene koronavirisom umrle su u Varaždinskoj županiji, a potvrđeno je 140 novih slučajeva zaraze.

Na području Krapinsko-zagorske županije kod novih 58 osoba potvrđena je zaraza koronavisom, oporavilo se 12 osoba te je broj aktivnih slučajeva zaraze na tom području trenutno 537.

Hrvatska