KORONA PO ŽUPANIJAMA: Aktualna epidemiološka situacija

Pristižu izvješća županijskih stožera civilne zaštite

SREDIŠNJA HRVATSKA

Na području Zagrebačke županije 45 je novih osoba pozitivno na koronavirus. Među novozaraženima, šest osoba je iz Jastrebarskog, po pet iz Velike Gorice, Ivanić-Grada i Dugog Sela, po četiri iz Samobora, Svete Nedelje i Rugvice, po dvije iz Zaprešića, Svetog Ivana Zeline i Križa, dok jedan novi slučaj broji Vrbovec, Brdovec, Klinča Sela, Krašić, Brckovljani i Rakovec.

U Zagrebu je 118 novozaraženih, oporavilo se 59 osoba te je trenutno u gradu 689 aktivnih slučajeva zaraze.

Na području Sisačko-moslavačke županije zabilježeno je 13 novozaraženih. Četvero novozaraženih je iz Novske, tri su osobe iz Siska, dvije iz Gline, a po jedna osoba iz Hrvatske Kostajnice, Kutine, Popovače te Velike Ludine.

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije potvrđena su četiri nova slučaja zaraze koronavirusom. Tri novozaražene osobe su iz Čazme, a jedna iz Bjelovara.

U Koprivničko-križevačkoj županiji zabilježeno je 14 novozaraženih koronavirusom, četiri osobe su ozdravile te su na tom području trenutno 53 aktivna slučaja covida-19.

U Karlovačkoj županiji u posljednja 63-oje je novozaraženih osoba koronavirusom, a na bolničkom liječenju su 33 covid pozitivna pacijenta. Od novooboljelih više od pola je iz Karlovca (35), Ozalj ima osam i Duga Resa sedam oboljelih dok do tri slučaja imaju još Slunj, Barilović, Draganić, Generalski Stol, Žakanje i Vojnić.

SLAVONIJA

U Osječko-baranjskoj županiji 18 je novih osoba pozitivno na koronavirus, a tri su osobe umrle. Pet novopozitivnih ima prebivalište na području Osijeka, tri su s područja Donjeg Miholjca, dvoje iz Našica, a po jedna osoba je s područja Bilja, Belišća, Darde, Đakova, Đurđenovca, Marijanaca, Popovca i Valpova.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji 14 je novih slučajeva zaraze koronavirusom. Šest novozaraženih osoba je iz Vukovara, tri iz Vinkovaca, dvije iz Jarmine te po jedna osoba iz Cerića, Donjeg Novog Sela i Štitara.

Na području Brodsko-posavske županije registrirano je 19 novozaraženih, a umrle su dvije osobe pozitivne na koronavirus, dok je u susjednoj Požeško-slavonskoj županiji zabilježeno 12 novih slučajeva.

Na području Brodsko-posavske županije registrirano je 19 novooboljelih od Covida-19, a umrle su dvije osobe pozitivne na koronavirus.

U Požeško-slavonskoj županiji  registrirano je 12 novih slučajeva zaraze koronavirusom, javio je županijski Stožer.

DALMACIJA

Na području Šibensko-kninske županije 40 je novih osoba zaraženo covid infekcijom, dok je na tom području trenutno aktivno 118 bolesnika.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je 55 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a dvije osobe su preminule. Zaraženo je 25 osoba iz Dubrovnika, deset iz Metkovića, osam iz Župe dubrovačke, četiri iz Konavala, tri iz Korčule, dvije iz Orebića te po jedna iz Opuzena, Ploča i Stona.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji otkrivene su 134 novozaražene osobe, dok su u bolnici od koronavirusa umrla dva pacijenta. Među novozaraženima iz Splita ih je 53, Makarske 12, Sinja deset, Kaštela osam, Trogira sedam, Omiša pet, Segeta, Marine i Visa po troje, po dvoje zaraženih ima Komiža, Solin, Dicmo, Dugi Rat, Podgora, Postira, Proložac, Pučišća i Tučepi, a po jedan novi slučaj bilježi Hvar, Imotski, Trilj, Dugopolje, Hrvace, Jelsa, Klis, Podbablje, Prgomet, Šolta i Zmijavci.

U Zadarskoj županiji je 55 osoba zaraženo koronavirusom. Među novozaraženima 37 ih je u Zadru, po dvije osobe na području Benkovca, Škabrnje i Vrsi te po jedna u Biogradu, Jasenicama, Ninu, Pakoštanima, Polači, Preku, Privlaci, Ražancu, Sukošanu, Sv. Filipu i Jakovu, Viru i Zemuniku Donjem.

ISTRA I PRIMORJE

U Primorsko-goranskoj županiji potvrđena je zaraza koronavirusom kod 149 osoba, a umrle su dvije osobe. Najviše zaraženih je u Rijeci i okolici te među radnom populacijom.

U Ličko-senjskoj županiji 22 novooboljele su osobe od Covida-19 a dvije su osobe umrle, a izliječeno je 13 osoba. Među novozaraženima iz Otočca je 11, iz Gospića šest, troje ih je iz Senja, a po jedna pozitivna osoba je iz Perušića i Lovinca. U tijeku je epidemiološka obrada njihovih kontakata.

SJEVERNA HRVATSKA

U Međimurskoj županiji 20 je novih slučajeva zaraze koronavirusom, oporavilo se 18 osoba, pa je broj aktivnih slučajeva 164.

Na području Krapinsko-zagorske županije zabilježeno je 20 novih slučajeva zaraze koronavirusom, oporavilo se sedam osoba te je trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze 132.

U Varaždinskoj županiji zabilježeno je 55 novih slučajeva zaraze koronavirusom, dok je na tom području trenutno 263 aktivnih bolesnika.

Hrvatska