Koprivnica dobiva skate park od milijun kuna

Novi skate park gradit će se u blizini koprivničkih gradskih bazena Cerine i prostirati na 600 metara kvadratnih

Gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić potpisao je u Ministarstvu turizma i sporta ugovor o sufinanciranju izgradnje skate parka u Koprivnici, projektu vrijednom više od milijun kuna.

Novi skate park gradit će se u blizini koprivničkih gradskih bazena Cerine i prostirati na 600 metara kvadratnih. Investicija će biti vrijedna 1,08 milijuna kuna, priopćeno je iz koprivničke Gradske uprave.

Naši sugrađani već duže su davali do znanja da Koprivnici treba jedno ovakvo mjesto i evo, sretan sam što sad mogu reći da je osiguran potreban novac i da će dobiti prostor za skateboard, rolanje, vožnju romobilom i druge koturaljkaške aktivnosti – kazao je gradonačelnik Jakšić prilikom potpisivanja ugovora u Ministarstvu turizma i sporta.

Skateri su u Koprivnici već godinama imali manji prostor za vježbanje. No s povećanjem broja ljubitelja toga i drugih adrenalinskih sportova, postalo je jasno da stanovnicima Koprivnice i okolice treba veće i modernije mjesto za spomenute aktivnosti koje su se još više popularizirale među mladima nakon što je skateboarding na Ljetnoj olimpijadi u Tokiju 2021. godine uvršten na listu olimpijskih sportova.