KONSTITUIRANO GRADSKO VIJEĆE ZAPREŠIĆ: Matija Teur (FOKUS) predsjednik

Grad Zaprešić ponovno ima Gradsko vijeće koje je konstituirano iz trećeg, posljednjeg, pokušaja

Jednoglasno je za predsjednika izabran Matija Teur (FOKUS) koji nije dobio potpise vijećnika HDZ-a za kandidaturu, ali su ga vijećnici podržali prilikom glasovanja. Prijedloga za dva dopredsjednika nije bilo pa će se te funkcije podijeliti na nekoj od idućih radnih sjednica, a na ovoj su se konstituirali odbori nužni za funkcioniranje gradske uprave.

-Hvala svima na podršci i nadam se dobroj suradnji. Veseli me što sam u konačnici dobio podršku i iz redova HDZ-a jer naša suradnja mora biti kvalitetna na dobrobit naših sugrađana- rekao je Matija Teur.

Gradonačelnik Željko Turk čestitao je svim vijećnicima na osvojenim mandatima i istaknuo uvjerenje kako će u narednom razdoblju projekti i poslovanje Grada biti još bolji.

-HDZ je imao svoj prijedlog za raspodjelu funkcija jer smo dobili najviše glasova na izborima. Većina vijećnika nije razmišljala u tom smjeru, a novom predsjedniku želim puno uspjeha i ne sumnjam u dobru suradnju- rekao je gradonačelnik Turk.

Glavni protivnici toga da HDZ ima predsjednika vijeća bili su vijećnici Domovinskog pokreta, a njihova predsjednica Barbara Knežević naglasila je kako vjeruje u Teura i njegovo iskustvo te intelekt, a predsjednik zaprešićkog SDP-a Denis Begić rekao je kako su bili konstruktivna oporba i podržali su jedini prijedlog koji je do njih stigao na pregovarački stol.