Konjuh predala meč 1. kola u Lyonu

Hrvatska tenisačica morala je zatražiti liječničku pomoć
ana konjuhMarko Prpić/PIXSELL

Hrvatska tenisačica Ana Konjuh bila je prisiljena predati meč 1. kola WTA turnira u Lyonu Egipćanki Mayar Sherif, u trenutku kad je njena suparnica vodila sa 6-2, 3-2.

Za 25-godišnju Dubrovčanku ovo je bio treći meč u posljednja tri dana, jer je do glavnog turnira morala kroz kvalifikacije u kojima je svladala Ukrajinku Baindl i Švicarku Waltert u tri seta, provevši na terenu gotovo pet sati. Ti su napori očigledno utjecali na fizičko stanje hrvatske reprezentativke čija je profesionalna karijera obilježena brojnim ozljedama koje su je spriječile u ostvarivanju boljih rezultata, onakvih kakve je najavljivala iznimno uspješnim nastupima u juniorskoj konkurenciji.

Konjuh je loše započela dvoboj protiv Sherif izgubivši prva tri gema. U petom gemu je Ana propustila dvije prilike za break, a u osmom gemu je po drugi put izgubila servis, a time i prvi set. U drugom setu Konjuh je imala još jednu priliku za break kod rezultata 1-1, a kad je 26-godišnja Egipćanka odservirala za vodstvo 3-2, hrvatska tenisačica je odlučila zatražiti liječničku pomoć. Nakon kraćih konzultacija je napustila teren, kako bi primila pomoć u svlačionici. Pomalo šepajući Konjuh se nakon nekoliko minuta vratila na igralište i pružila ruku suparnici.

Hrvatski tenis u Lyonu ima još jednu predstavnicu. Petra Martić postavljena je za četvrtu nositeljicu, a danas će joj suparnica u prvom kolu biti Francuskinja Kristina Mladenović.

Hrvatska
Sport