Koncertom Ane Rucner počelo karlovačko Zvjezdano ljeto i Ivanjski krijes

Večeras je zabavni program na obalama Kupe uz Banijanski most, koji spaja povijesne gradske četvrti Baniju i Gazu, gdje traje tradicionalna i najstarija gradska manifestaciji Ivanjski krijes, kojom Karlovčani stoljećima obilježavaju početak ljeta
Karlovac: Ana Rucner svirala na otvorenju Zvjezdanog ljeta Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Svečanim podizanjem karlovačke gradske zastave ispred kazališta Zorin dom te koncertom violončelistice Ane Rucner otvoreno je Zvjezdano ljeto, manifestacija koja svake godine počinje Ivanjskim krijesom, a kulturni i zabavni programi traju do 13. srpnja, Dana grada.

Od osnutka Karlovca protekle su 443 godine i ovogodišnji će se rođendan obilježiti mnogobrojnim kulturnim, sportskim i zabavnim programom. Kulturni dio programa započeo je večeras koncertom Ane Rucner, a slijedi još oko 150 programa i izmjenjivat će se na raznim lokacijama u karlovačkoj starogradskoj Zvijezdi, u njezinim zelenim šančevima, na Starom gradu Dubovcu, na obalama rijeka i sportskim terenima.

Zorin dom s tradicionalnim Kakafe-om počinje u petak i to s predstavom “Predsjednici&ca” zagrebačkog Satiričkog kazališta Kerempuh, u subotu je baletna predstava “Plamteča voda” riječkog HNK, u nedjelju je gitaristički koncert Vlatka Stefanovskog, kroz dane nakon toga gostovat će još kazališne predstave iz Vinkovaca i Osijeka, Teatra Kerekeš, Kerempuha i Binocular teatar, a bit će i plesnih predstava i koncerata.

Završni koncert tradicionalne Hrvatske flautističke akademije održat će se 11. srpnja u Zorin domu.

U nedjelju kreću i novi filmovi na Starom gradu, a tijekom ovog vikenda Karlovac je domaćin atletskog prvenstva Hrvatske.

 

Hrvatska
Ostalo
Regija