Kolinda Grabar-Kitarović: Čvrsto vjerujem u povezanost s građanima i narodom

Nakon posjeta i obilaska devetnaest hrvatskih županija tijekom protekle četiri godine, predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u protekla je tri dana boravila u Zagrebačkoj županiji, gdje je u Zaprešiću, Velikoj Gorici i Ivanić-Gradu održala sastanke sa svim gradonačelnicima i načelnicima. Osim toga obišla je sve gradove i većinu općina, gdje se upoznala s radom mnogobrojnih udruga, ali i gospodarskih subjekata, koji doprinose sveukupnom razvoju Zagrebačke županije.

-Hvala svima na lijepom i toplom prijemu u ova tri dana, ali i na svemu što smo izmijenili govoreći o problematici u ova tri dana, kao i razvojnim programima i projektima u čemu vjerujem da mogu pomoći. Ovi izmješteni uredi tijekom protekle tri godine bili su za mene jedno od temeljnih sredstava djelovanja, jer ja čvrsto vjerujem u tu povezanost s građanima i narodom- istaknula je obraćajući se mještanima Rakovca i novinarima predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, rekavši kako je tijekom ovih godina jako puno naučila.

-Cilj ovog izmještenog ureda uz upoznavanje stvarnog života u Hrvatskoj, svakako je i naglasak na daljnju decentralizaciju Hrvatske, ali isto tako i ravnomjerni razvoj Hrvatske. Vaša županija je specifična jer vaša je županija prsten oko Zagreba, od čega profitirate, ali i Zagreb profitira od toga prstena, tako da ste neraskidivo povezani. Upravo zbog toga trebamo učiniti još bolju prometnu povezanost- poručila je predsjednica, koja se osvrnula i na samu Općinu Rakovec.

-Državna vlast mora vas imati na oku, ali i u srcu cijelo vrijeme. O svemu ovome što sam vidjela obavijestit ću Vladu i ministarstva kako bi se unaprijedili uvjeti života u cijeloj županiji, ali i u vašoj lijepoj maloj općini. Svima nam mora biti dužnost da stvorimo uvjete ne samo da nam ljudi ostanu, nego i da se vraćaju. Upravo zbog toga dajem punu podršku lokalnoj samoupravi, jer vi nabolje poznajete svoju problematiku, stoga trebamo staviti naglasak na razvoj svih dijelova Hrvatske- poručila je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.