Sve ljepote na jednom mjestu

Karmela Vukov Colić: Nova brošura na najljepši način predstavlja Dugo Selo

Turistička zajednica Grada Dugog Sela objavila je novu turističku brošuru
WhatsApp Image 2024-07-05 at 15.44.29 Dugo Selo/01portal

Turistička zajednica Grada Dugog Sela objavila je novu turističku brošuru, a direktorica Turističke zajednice Karmela Vukov Colić kaže kako je raduje jedan novi prikaz turističke ponude Grada Dugog Sela od smještaja preko kulture i povijesne baštine.

– Dakle, brošura sadrži sve ono što Grad Dugo Selo nudi u turističkom smislu. To je jedan lijepi prikaz turističke ponude Grada Dugog Sela i svega, dakle i smještaja i kulture i baštine i “outdoor” aktivnosti koje danas možete doživjeti u Dugom Selu – rekla je za 01portal direktorica Turističke zajednice Grada Dugog Sela, Karmela Vukov Colić.

Izrazila je zadovoljstvo s tim kako je brošura ispala istaknuvši da Dugo Selo priču o sebi najviše govori zahvaljujući fenomenalnim fotografijama Saše Pjanića.

– Kao fotograf on je na drugačiji način vidio Dugo Selo, drugačije od nas koji njegove ljepote vidimo svaki dan pa ih više ni ne doživljavamo – naglašava Karmela Vukov Colić.

Istaknula je kako su na svim fotografijama u brošuri upravo Dugoselci koji zapravo glume sami sebe, baš kao i u filmovima Turističke zajednice.

– Mislim da ova brošura na najljepši mogući način predstavlja Dugo Selo. Dugo nismo imali novu brošuru, tako da smo s ovom baš pogodili – rekla je Vukov Colić.

Najavila je i skorašnji izlazak Dugoselske kuharice čija bi objava trebala otvoriti i dugoselsku najveću turističku manifestaciju “Stara jela ‘z Dugog Sela”.

– Zapravo ćemo cijelu biblioteku kuharica odraditi , tradicionalnih i modernih dugoselskih recepata. Ove godine ćemo započeti sa slasticama i upravo je u tisku ta kuharica, tako da će izaći taman u rujnu upravo pred manifestaciju “Stara jela ‘z Dugog Sela” – rekla je za kraj Karmela Vukov Colić.

Mjesto u kojeg vrijedi doći

Autor fotografija, fotograf i dokumentarist Saša Pjanić rekao je kako mu je napraviti ovakvu fotogaleriju bilo jedan od najdražih radova.

– Stavio sam se u ulogu putnika namjernika koji je došao u Dugo Selo i svoje doživljaje prenio kroz fotografije – rekao nam je Pjanić.

Dodaje da o Dugom Selu obično ljudi misle kako se radi o mjestašcu u okolici Zagreba u kojem se nalazi nekoliko kuća uz cestu. – Međutim istina je malo drugačija. Ovo je mjesto u kojeg vrijedi doći, vrijedi iskusiti i vidjeti što ono sve nudi – , kaže Pjanić i dodaje da uz sve manifestacije i povijest koje Dugo Selo nudi, da bi posebno istaknuo ljude.

 

 

Događanja
Dugo Selo
Turizam