Karlovac se priprema za nove mjere obrane od poplave

Zbog obilnih kiša u Gorskom kotaru najveći val Kupom će prolaziti u noćnim satima s četvrtka na petak

Slaven Branislav Babić/PIXSELL

U karlovačkim naseljima uz rijeke podijeljeno je jučer i danas 4.000 vreća s pijeskom, a punjenje većeg broja vreća se nastavlja, jer se za sutra očekuje proglašavanje redovitih mjera obrane od poplava, priopćeno je sa sjednice gradskog Stožera Civilne zaštite.

Procjene Državnog hidrometeorološkog zavoda i Glavnog centra za obranu od poplava Hrvatskih voda su da će zbog obilnih kiša u Gorskom kotaru najveći val Kupom u Karlovcu prolaziti u noćnim satima s četvrtka na petak pa Stožer poduzima mjere zaštite, sve u koordinaciji s ugroženim dijelovima grada Brodarci, Borlin, Gradac, Vodostaj, Donje Mekušje, Husje, Kobilić i Koritinja.

Stožer Civilne zaštite Grada Karlovca naložio je tvrtkama zaduženima za razne radove na području grada Karlovca da sa svojim izvođačima radova “kontinuirano uređuju prometnice i vode brigu o gradilištima”. U pripravnosti su i na terenu vatrogasci i ostale operativne snage Civilne zaštite, kao i zaposlenici gradskih tvrtki.

Najavljeno je također da je kolegij Stožera u kontinuiranom zasjedanju i da će u popodnevnim satima informirati građane o stanju obrane od poplave.