KAPETANI BIRAJU: Marko Livaja proglašen nogometašem godine

Livaja je titulu odnio drugu godinu zaredom
marko livaja Milan Šabić/PIXSELL

Drugu godinu uzastopce napadač Hajduka Marko Livaja proglašen je najboljim nogometašem godine u anketi koju je tportal proveo među nogometnim kapetanima 20. godinu zaredom.

Naslov najboljeg igrača SuperSport Hrvatske nogometne lige Livaja je osvojio sa 64 boda, 32 boda više od napadača Dinama Brune Petkovića, dok su treće mjesto podijelili Josip Mišić i Mislav Oršić s po 30 bodova.

Livaja je tako postao tek drugi igrač koji je dvije godine uzastopce osvajao ovu nagradu. Prije njega to je uspjelo i napadaču Dinama Eduardu da Silvi (2005., 2006.), a nagradu su osvajali i Niko Kranjčar, Luka Modrić, Mario Mandžukić, Sammir, Andrej Kramarić, Dani Olmo, Bruno Petković….

– Iznimna je čast dva puta za redom osvojiti ovu prestižnu nagradu, posebno ove godine kada se radi o 20. izdanju. Naglasio sam prošli put kako je posebno zadovoljstvo naći se u društvu takvih imena, sjajnih igrača koji su u prošlosti birani za najbolje igrače u izboru kapetana, a to će mi i dalje biti jedan od motiva za daljnji napredak. Zahvaljujem se svima koji su sudjelovali u izboru, a posebno se zahvaljujem Hajduku i mojim suigračima bez čije pomoći ne bih mogao ostvariti ovo, kazao je Livaja.

Danas već tradicionalnu anketu tportal.hr je proveo među svim kapetanima hrvatskih prvoligaša, a najbolji igrač odabran je temeljem zbroja njihovih glasova. Svaki kapetan izabrao je pet igrača za koje smatra da su pokazali najviše na terenu u 2022. godini. Prvom, odnosno najboljem, dodjeljivali su po deset, a petom po dva boda.

– Izbor koji sportska redakcija tportala provodi od 2003. godine, u suradnji s kapetanima hrvatskih prvoligaša, ubraja se u najvažnija sportska priznanja u Hrvatskoj. ‘Kapetani biraju’ već 20. put, a obljetničko izdanje dolazi u neuobičajenom terminu zbog Svjetskog prvenstva u Katru, izjavila je glavna urednica tportala Dijana Suton.

Ovom prilikom je zahvalila novinaru i idejnom začetniku projekta Kapetani biraju Silviju Škrlecu, koji je prije nego je proglasio pobjednika, pozdravio brojne nogometne uzvanike u splitskom hotelu Ambasador.

Nazočnima se i putem video-poruke obratio prvi dobitnik ove nagrade, Niko Kranjčar.

– Čast mi je što sam bio prvi osvajač ove nagrade i presretan sam da je ova nagrada izrasla u ovo što je danas. Velika je čast kad te izaberu tvoji suparnici, s kojima dijeliš nogometno igralište, u kojima imaš veliko suparništvo, ali i respekt. Čestitke svim osvajačima do sada, i nadam se da je Marko Livaja presretan što je još jednom osvojio ovu nagradu, kazao je Kranjčar, koji je dio svoje uspješne nogometne karijere proveo i u Splitu.

Hrvatska
Sport